T√∂bb √©tterem is virtu√°lis konyh√°kat hozott l√©tre a port√°lon, azaz 3-4 k√ľl√∂nb√∂zŇĎ n√©vvel √°rulta ugyanazt a kaj√°t.

A Netpinc√©r m√©g kedden jelentette be, hogy k√≠m√©letlen√ľl lecsapott a k√≠n√°lat√°ban regisztr√°lt kamu√©ttermekre √©s 65-√∂t sz√≥ n√©lk√ľl, egy √©vnyi v√°logat√°s ut√°n ki is paterolt a honlapr√≥l.

Részlet a kiáltványukból, amit itt lehet teljes egészében elolvasni:

N√©h√°ny √©tterem azzal pr√≥b√°l t√∂bb vend√©get "fogni", hogy virtu√°lisan l√©trehoznak m√©g 2-3 pizz√©ri√°t. Ez azt jelenti, hogy fizikailag egy √©tterem t√∂bb n√©vvel, de szinte ugyanazzal a k√≠n√°lattal pr√≥b√°l meg szerepelni a piacon - √≠gy a NetPinc√©r.hu oldalon is -, mik√∂zben ugyanaz a szak√°cs fŇĎzi meg, ugyanaz a fut√°r, ugyanabb√≥l az √©tterembŇĎl sz√°ll√≠tja ki ugyanazt az √©telt.

√ögy gondoljuk, hogy ez a magatart√°s megt√©veszti a fogyaszt√≥t, mivel elrejtik elŇĎle az igazi √©ttermet. Ha nem √≠zlik az √©tel, akkor k√∂nnyen olyan helyzetbe ker√ľlhet, hogy akarata ellen√©re ugyanaz a szak√°cs fŇĎz neki, aki a m√ļlt h√©ten sem az ŇĎ √≠zl√©se szerint k√©sz√≠tette el a kedvenc √©tel√©t.

A elm√ļlt √©vben szisztematikusan megkezdt√ľk az egy√©rtelmŇĪ √©tterem duplik√°ci√≥k, virtu√°lis konyh√°k megsz√ľntet√©s√©t. Ennek a folyamatnak az eredm√©nyek√©ppen a NetPinc√©r.hu v√°laszt√©ka 65 √©tteremmel lett m√°ra kevesebb.

Advertisement

Megkerestem a Netpincért a kipaterolt éttermek, vagy legalább a kamukonyhák listájáért, ha válaszolnak, akkor posztolom.