This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

58 állami föld Simicskának pályázat nélkül

Illustration for article titled 58 állami föld Simicskának pályázat nélkül

A Balaton környékén és Vas megyében lett az őt kiszolgáló állam révén földesúr a fideszes oligarcha. Versenyeznie természetesen sehol sem kellett.

Advertisement

Perrel kényszerítette a Blikk a Nemzeti Földalapkezelő szervezetet, hogy az adja ki a pályázat nélkül bérbe adott állami földek szerződéseit. Így derült ki, hogy az összesen 18 ezer hektárnyi, verseny nélkül kiosztott állami földterület 58 darabja a Simicska Lajoshoz köthető cégeknél landolt. Azt még nem tudja a lap, hogy ez mekkora területet jelent pontosan.

A földek két területen csoportosulnak. Az egyik a Balaton környéke, úgymint Szabadi, Enying, Lepsény és Hárskút, míg a másik Vasban található, olyan teleülésekkel, mint Káld, Köcsk, Uraiújfalu, Sárvár és Szentgotthárd.

Advertisement

Simicska idén nyáron, a Mezort Zrt felvásárlása után lett igazi nagyágyú a mezőgazdaságban. Érdekes üzlet lehetett, mert a Blikk szerint a Simicska-család 250 + 111 millió forintért többséget szerzett egy olyan cégben, ami csak az első félévben 1,6 milliárdnyi agrártámogatást kapott az Uniótól. Vajon miért ad el valaki ilyen kevésért egy ilyen pénzpumpát?

Share This Story

Get our newsletter