A Balaton környékén és Vas megyében lett az őt kiszolgáló állam révén földesúr a fideszes oligarcha. Versenyeznie természetesen sehol sem kellett.

Perrel kényszerítette a Blikk a Nemzeti Földalapkezelő szervezetet, hogy az adja ki a pályázat nélkül bérbe adott állami földek szerződéseit. Így derült ki, hogy az összesen 18 ezer hektárnyi, verseny nélkül kiosztott állami földterület 58 darabja a Simicska Lajoshoz köthető cégeknél landolt. Azt még nem tudja a lap, hogy ez mekkora területet jelent pontosan.

A földek két területen csoportosulnak. Az egyik a Balaton környéke, úgymint Szabadi, Enying, Lepsény és Hárskút, míg a másik Vasban található, olyan teleülésekkel, mint Káld, Köcsk, Uraiújfalu, Sárvár és Szentgotthárd.

Simicska idén nyáron, a Mezort Zrt felvásárlása után lett igazi nagyágyú a mezőgazdaságban. Érdekes üzlet lehetett, mert a Blikk szerint a Simicska-család 250 + 111 millió forintért többséget szerzett egy olyan cégben, ami csak az első félévben 1,6 milliárdnyi agrártámogatást kapott az Uniótól. Vajon miért ad el valaki ilyen kevésért egy ilyen pénzpumpát?