A g√°zkereskedelemhez vagy az aut√≥p√°lya√©p√≠t√©shez hasonl√≥ korrupci√≥s lehetŇĎs√©g a magyar leteleped√©si k√∂tv√©ny. Az eg√©szet Rog√°n Antal tal√°lta ki, ŇĎ hozta az elsŇĎ k√ľlf√∂ldi k√∂zvevt√≠tŇĎ c√©get is. Az Index olyan cikket √≠rt, amibe sok helyen belebukna az √©rintett politikus.

A leteleped√©si √°llamk√∂tv√©nyeken a magyar √°llam egyelŇĎre nemhogy nem nyer p√©nzt, hanem vesz√≠t, a monopolhelyzetbe hozott, ismeretlen h√°tterŇĪ offshore k√∂zvet√≠tŇĎ c√©gek viszont elk√©pesztŇĎt kasz√°lnak, de akkor√°t, hogy a nekem eddig k√∂z√©pszintŇĪ √ľgyesked√©snek tŇĪnŇĎ bizniszen a h√©t r√©sztvevŇĎ v√°llalkoz√°s m√°sf√©l √©v alatt az Index becsl√©se szerint 51 milli√°rd forint hasznot h√ļzhatott. Ez az √∂sszeg teh√°t nem a magyar k√∂lts√©gvet√©sbe ker√ľlt, hanem ki tudja, kikhez. Olyan ki tudja, kikhez, akiket, amint m√°r beeleker√ľltek az aranyakkal teli l√°dik√°ba, ellenŇĎrizni sem nagyon lehet, azt m√©g kev√©sb√©, hogy megosztj√°k-e ezt az extr√©m profitot valakivel.

A leteleped√©si k√∂tv√©ny arra val√≥, hogy k√≠nai √©s m√°s, az EU-ban csak v√≠zummal k√∂zlekedŇĎ √ľzletemberek szabad utaz√°si lehetŇĎs√©get szerezhessenek az EU-n bel√ľl azzal, hogy lejegyeznek egy 250 ezer eur√≥s speci√°lis diszkont √°llamk√∂tv√©nyt, aminek a fej√©ben leteleped√©si enged√©lyt kapnak Magyarorsz√°gon.

Az eg√©sz √∂tletet a sz√ľks√©ges t√∂rv√©nym√≥dos√≠t√°sokkal egyszem√©lyben Rog√°n "TŇĎkefelhalmoz√≥" Antal menedzselte a t√∂rv√©nyhoz√°sban. Itt az Index cikke, amit garant√°ltan √©rdemes v√©gigolvasni.