A felnőtté válás nagyrészt a csalódásokról szól, az ember gyermekkori kedvenc filmjeiben, sorozataiban is csalódik. Na de melyikben? Erre voltunk kiváncsiak, hát megkérdeztük, és most elétek tárjuk a végeredményt! Nem fogjátok kitalálni, melyik film okozta a legtöbb embernek a csalódást felnőve!

Advertisement

Elképesztően sok, több mint hatvan komment érkezett és közel hatvan film és sorozat címét osztottátok meg velünk - alig volt köztük átfedés, úgy látszik, mindenkinek más okozta a nagy törést az életében. Persze van azért, ami többeknek is!

5. Benny Hill

A politikai korrektség minden morzsáját nélkülöző angol prolihumor felett sajnos eljárt az idő (lásd még Folytassa sorozat), pedig én is nagyon szerettem annak idején az öreg Bennyt. Szinte el sem hiszem, hogy a fenti - véletlenszerű bökéssel kiválasztott - videóban egy jó poén sincs, pedig ez a helyzet.

Advertisement

4. Knight Rider

Az elképesztő autó és szívdöglesztő sofőrjének bámulatbaejtő kalandjairól ugyan vannak fönn hihetetlenül izgalmas magyar nyelvű videók a neten, én mégis azt a jelenetet választottam illusztrációul, amikor áttipornak egy lávafolyamon. (Ezt még Science Boy ajánlotta egy lávás poszt kapcsán)

Advertisement

3. Mazsola és Tádé

"A cuki kismalac és manócska felnőtt fejjel valami borzasztó didaktikus, a 60-as évek kussoltató gyereknevelését idéző, modoros szar" - írta m.m. és véleményét többen is osztottátok. Viszont szerintem a zenéje baromi jó, egy XVIII. századi francia zeneszerző, François-Joseph Gossec gavotte-ja.

Advertisement

2. Lolka és Bolka

Advertisement

"Két velejéig sunyi kis geci szopatja egymást" - foglalta össze a sorozat lényegét eszpé és sajnos egyet kell értsek vele. Úgy élt az emlékeimben, hogy a Varázsceruzával együtt a lengyel razfilmgyártás ikertornyai, de a gyerekeimnek mutatva, nekem is szégyenkeznem kellett miatta. (Viszont a Zaczarowany ołóweket ma is bírom!)

Advertisement

1. Pirx pilóta kalandjai

Szegény Lem ma is forog a sírjában, mint a malomkerék-nagyságúvá nagyított rádiógombok a könyvéből készült filmsorozatban. Én már gyermekként is úgy éltem meg, hogy marha viccesek az űrben lángoló dolgok és bázissá nagyított kávéfőző, de sokaknak felnőttként kellett rádöbbenni arra, hogy micsoda szörnyű átverés áldozatai lettek. Mulatni mindenesetre ma is lehet a díszletezésén (olyannyira, hogy már erre alapozzák az értékesítését is a fenti reklámmal).

Advertisement

Hé, ez a CINK! Kövesd Facebookon!

Share This Story

Get our newsletter