This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

415 milliót kapnak a kiemelkedő nyári fesztiválok az államtól

Illustration for article titled 415 milliót kapnak a kiemelkedő nyári fesztiválok az államtól

Egész pontosan a kiemelkedő turisztikai vonzerővel rendelkező nyári könnyűzenei fesztiválok egyedi támogatására csoportosította át a pénzt a kormány. Konkrétumok még nincsenek, de valami azt súgja, hogy a Sziget Kft. rendezvényeit érinteni fogja a hír.

Advertisement

Az NGM heteken belül megnevezi az érintetteket, és azt is elárulta, hogy "ez az összeg független attól, illetve azon felül értendő, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Nemzetgazdasági Minisztériumnak a turisztikai célelőirányzat átadása kapcsán átutal."

Ehhez csak azt tudom hozzáfűzni, hogy korábban Gerendai Károly már büszke volt arra, hogy éveken át állami hozzájárulás nélkül működött a Sziget, legalábbis ebben a három évvel ezelőtti interjúban még erről beszélt. Mindenesetre azok után, hogy korábban a Sziget és az akkor még ellenzékben lévő Fidesz kapcsolata nem volt túl baráti, az utóbbi években már számos jel utalt arra, hogy a kormánypárt nem úgy áll a fesztiválokhoz, ahogy azt Tarlós István tette még óbudai polgármester korában.

Advertisement

Forrás: MTI

Fotó: AP Photo/MTI - Marjai János

Share This Story

Get our newsletter