Eg√©sz pontosan a kiemelkedŇĎ turisztikai vonzerŇĎvel rendelkezŇĎ ny√°ri k√∂nnyŇĪzenei fesztiv√°lok egyedi t√°mogat√°s√°ra csoportos√≠totta √°t a p√©nzt a korm√°ny. Konkr√©tumok m√©g nincsenek, de valami azt s√ļgja, hogy a Sziget Kft. rendezv√©nyeit √©rinteni fogja a h√≠r.

Az NGM heteken bel√ľl megnevezi az √©rintetteket, √©s azt is el√°rulta, hogy "ez az √∂sszeg f√ľggetlen att√≥l, illetve azon fel√ľl √©rtendŇĎ, amelyet a Nemzeti Fejleszt√©si Miniszt√©rium az Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©riumnak a turisztikai c√©lelŇĎir√°nyzat √°tad√°sa kapcs√°n √°tutal."

Ehhez csak azt tudom hozz√°fŇĪzni, hogy kor√°bban Gerendai K√°roly m√°r b√ľszke volt arra, hogy √©veken √°t √°llami hozz√°j√°rul√°s n√©lk√ľl mŇĪk√∂d√∂tt a Sziget, legal√°bbis ebben a h√°rom √©vvel ezelŇĎtti interj√ļban m√©g errŇĎl besz√©lt. Mindenesetre azok ut√°n, hogy kor√°bban a Sziget √©s az akkor m√©g ellenz√©kben l√©vŇĎ Fidesz kapcsolata nem volt t√ļl bar√°ti, az ut√≥bbi √©vekben m√°r sz√°mos jel utalt arra, hogy a korm√°nyp√°rt nem √ļgy √°ll a fesztiv√°lokhoz, ahogy azt Tarl√≥s Istv√°n tette m√©g √≥budai polg√°rmester kor√°ban.

Forr√°s: MTI

Fotó: AP Photo/MTI - Marjai János