A klubszezonnak v√©ge ‚Äď a h√©tv√©gi magyar kup√°t a Mol Lig√°hoz hasonl√≥an a Miskolc nyerte, az EBEL-es Feh√©rv√°rt verve ‚Äď, j√∂het a v√°logatott. A kerethirdet√©skor tavaly is felfordult a vil√°g, √©s √≠gy tett most is: a sz√∂vets√©gi kapit√°ny bev√°logatta a vol√°nos Frank Banhamet, aki 40 √©ves.

Lesz: √°prilis 14-√©n. Eddig azt sem lehetett tudni ‚Äď a j√≥l√©rtes√ľltek t√°n sejthettek valamit ‚Äď, hogy Banham megp√°ly√°zta a magyar √°llampolg√°rs√°got, √ļgyhogy nagyot robbant ma d√©lut√°n a h√≠rbomba. Ahogy fentebb m√°r jeleztem, pont egy √©vvel ezelŇĎtt is volt hasonl√≥, √©s akkor is egy idŇĎsebb hokis k√∂r√ľl: akkor az sz√≥lt hatalmasat, hogy Rich Chernomaz kihagyta az ikon Lad√°nyi Bal√°zst, √©s ez el√©g sok szurkol√≥t felbosszantott. Az az√≥ta is akt√≠v csat√°r az elm√ļlt szezont az √ļjonck√©nt is szuper Debrecen vez√©ralakjak√©nt hozta le, ŇĎ 39, de visszat√©r√©se nem mer√ľl fel.

A drukkerek pislognak, csod√°lkoznak, felem√°san √©rt√©kelik a friss fejlem√©nyt. Egyr√©szt az ut√≥bbi idŇĎben nem mindenki toler√°ns a honos√≠t√°sokkal szemben ‚Äď nagy val√≥sz√≠nŇĪs√©ggel lesz Krakk√≥ban egy m√°sik friss kanadaink is, a szint√©n feh√©rv√°ri Andrew Sarauer szem√©ly√©ben ‚Äď, m√°sr√©szt amikor ez a Chernomaz √°tvette a csapatot, akkor fiatal√≠t√°st hirdettek, harmadr√©szt azonban Banham az itt leh√ļzott h√°rom id√©nye alatt megkedveltette mag√°t mindenkivel.

√Čs hogy mi√©rt adtam azt a c√≠met, amit? Szerintem ilyen szintŇĪ-karakterŇĪ erŇĎs√≠t√©sek mellett t√©nyleg az A csoportba, az elitbe, a legjobbak k√∂z√© jut√°s ‚Äď a 2008-as szappor√≥i csoda megism√©tl√©se ‚Äď kell legyen a c√©l. Ok√©, hogy Kazahszt√°n baromi erŇĎs, az olaszok mumusok, √©s nem lesznek gyeng√©k az ukr√°nok, a jap√°nok √©s a lengyelek sem ‚Äď b√°rki feljuthat √©s majdnem mindenki kieshet ‚Äď, de nekem most megnŇĎtt az √©tv√°gyam erŇĎsen. Igaz, nem savanykodn√©k egy harmadik-negyedik hely miatt sem ‚Äď pl√°ne, hogy a legjobb l√©gi√≥sok k√∂z√ľl biztosan nem mindenki szabadul klubk√∂telezetts√©geitŇĎl √°prilis 19-√©ig ‚Äď, de ha van pl. egy Banham‚ÄďSarauer‚ÄďK√≥ger t√°mad√≥tri√≥nk, akkor menni kell, mitn atom. Biztos, hogy menni is fognak.

Advertisement

Egy sz√≥, mint sz√°z, gyertek Krakk√≥ba ti is. Nekem csak az elsŇĎ k√©t meccs f√©r bele a helysz√≠nen ‚Äď vas√°rnap Jap√°n, h√©tfŇĎn Kazahszt√°n ellen ‚Äď, de az is valami. Fix, hogy lesz√ľnk ott legal√°bb k√©tezren, √≥ri√°si hangulat v√°rhat√≥. Mindig √≥ri√°si hangulat van egy√©bk√©nt.

A teljes ‚Äď egyelŇĎre 36 fŇĎs ‚Äď keretet √©n most nem kopizom √°t ide, ezen a linken megtal√°lj√°tok ‚Äď felk√©sz√ľl√©si meccsek menetrendj√©vel egyetemben ‚Äď, a photoshopolt Banhamet viszont elloptam a j√©gkorongblogt√≥l, tuti, hogy megbocs√°tj√°k a kedves koll√©g√°k.