This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

40 éves kanadaival ugrunk neki a feljutásnak a krakkói jégkorong-vb-n

Illustration for article titled 40 éves kanadaival ugrunk neki a feljutásnak a krakkói jégkorong-vb-n

A klubszezonnak vége – a hétvégi magyar kupát a Mol Ligához hasonlóan a Miskolc nyerte, az EBEL-es Fehérvárt verve –, jöhet a válogatott. A kerethirdetéskor tavaly is felfordult a világ, és így tett most is: a szövetségi kapitány beválogatta a volános Frank Banhamet, aki 40 éves.

Advertisement

Lesz: április 14-én. Eddig azt sem lehetett tudni – a jólértesültek tán sejthettek valamit –, hogy Banham megpályázta a magyar állampolgárságot, úgyhogy nagyot robbant ma délután a hírbomba. Ahogy fentebb már jeleztem, pont egy évvel ezelőtt is volt hasonló, és akkor is egy idősebb hokis körül: akkor az szólt hatalmasat, hogy Rich Chernomaz kihagyta az ikon Ladányi Balázst, és ez elég sok szurkolót felbosszantott. Az azóta is aktív csatár az elmúlt szezont az újoncként is szuper Debrecen vezéralakjaként hozta le, ő 39, de visszatérése nem merül fel.

Advertisement

A drukkerek pislognak, csodálkoznak, felemásan értékelik a friss fejleményt. Egyrészt az utóbbi időben nem mindenki toleráns a honosításokkal szemben – nagy valószínűséggel lesz Krakkóban egy másik friss kanadaink is, a szintén fehérvári Andrew Sarauer személyében –, másrészt amikor ez a Chernomaz átvette a csapatot, akkor fiatalítást hirdettek, harmadrészt azonban Banham az itt lehúzott három idénye alatt megkedveltette magát mindenkivel.

És hogy miért adtam azt a címet, amit? Szerintem ilyen szintű-karakterű erősítések mellett tényleg az A csoportba, az elitbe, a legjobbak közé jutás – a 2008-as szapporói csoda megismétlése – kell legyen a cél. Oké, hogy Kazahsztán baromi erős, az olaszok mumusok, és nem lesznek gyengék az ukránok, a japánok és a lengyelek sem – bárki feljuthat és majdnem mindenki kieshet –, de nekem most megnőtt az étvágyam erősen. Igaz, nem savanykodnék egy harmadik-negyedik hely miatt sem – pláne, hogy a legjobb légiósok közül biztosan nem mindenki szabadul klubkötelezettségeitől április 19-éig –, de ha van pl. egy Banham–Sarauer–Kóger támadótriónk, akkor menni kell, mitn atom. Biztos, hogy menni is fognak.

Advertisement

Egy szó, mint száz, gyertek Krakkóba ti is. Nekem csak az első két meccs fér bele a helyszínen – vasárnap Japán, hétfőn Kazahsztán ellen –, de az is valami. Fix, hogy leszünk ott legalább kétezren, óriási hangulat várható. Mindig óriási hangulat van egyébként.

A teljes – egyelőre 36 fős – keretet én most nem kopizom át ide, ezen a linken megtaláljátok – felkészülési meccsek menetrendjével egyetemben –, a photoshopolt Banhamet viszont elloptam a jégkorongblogtól, tuti, hogy megbocsátják a kedves kollégák.

Share This Story

Get our newsletter