This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

300 női fegyenc szökött meg Chilében az óriási földrengés alatt

Illustration for article titled 300 női fegyenc szökött meg Chilében az óriási földrengés alatt

8,2-es magnitúdójú földrengés rázta meg Chile északi részét magyar idő szerint kora hajnalban. A tengerparti Iquiquében egy női börtön lakói megragadták az alkalmat, és megléptek.

Advertisement

A földrengésnek eddig öt áldozatáról tudnak, kisebb cunami is volt, de úgy tűnik, nem okozott komolyabb kárt. Hawaii-n még érvényes a cunamiriadó (több óra is lehet, mire a Csendes-óceánt átszelik a földrengés keltette óriáshullámok).

Helyszíni tvitek szerint fosztogatnak, Rodrigo Peñailillo belügyminiszter száz kommandóst vezényelt a helyszínre, hogy rendet tegyenek.

Advertisement

Chilétől nem idegenek a hatalmas földrengések, a 10 legerősebb ismert földrengésből három itt volt, köztük a valaha mért legerősebb, 9,5-ös magnitúdójú 1960-as. A szűnni nem akaró tektonikai drámát az ország rendkívül hosszú partja mentén végighúzódó Atacama-árok okozza, itt gyűrődik a Nazca-lemez a Dél-amerikai-lemez alá.

Az eseményeket a #Chilequake címkén lehet követni.

Grafikon: United States Geological Survey

Share This Story

Get our newsletter