300 000 forintra büntette a Fidesz a helytelenül szavazó Bencsiket

A képviselő háromszor nem szavazott együtt hétfőn a parlamenti frakciójával – kétharmados ügyekben: 2 nem trafiktörvényileg, 1 tartózkodás segélyezésileg –, ez darabonként 100 ezer forintjába került. Bencsik János, aki egy ciklussal korábban államtitkár is volt, fb-n reagált.

Bencsik egyébként a vasárnapi zárva tartást sem szavazta meg kedden, de mivel az feles jogszabály volt, nem járt érte büntetés – jelezte a Fidesz-frakció a sztorit megíró vs.hu-nak.

Advertisement

Na szóval a büntetett, aki hamarabb olvasta a hírt, mint hogy Rogán Antalék értesítették volna a döntésről, így kommentálta a történteket:

Sajtóhírek szerint 300 ezer forintra büntetett a frakcióvezetés a héten leadott parlamenti szavazataim miatt (hivatalos értesítést még nem kaptam, gondolom ez is az új kultúra része). Összébb húzzuk magunkat a téliszünetre (a nagyszülők fognak ennek legjobban örülni). Gyermekeink most tanulják, hogy vannak olyan (magukat kereszténydemokratának tartó) kultúrák, ahol a lelkiismeret pénzben is mérhető. Ezzel együtt is a polgári politikai közösség tagja vagyok, s maradok is.

A kétharmados módosítások egyébként azért nem buktak el, mert az ellenzék részéről ketten nem voltak jelen a parlament ülésén hétfőn: Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc.

Share This Story