Illustration for article titled 30% az esélye, hogy emigrál Szarvas, a legendás Photoshop-művész

A Forbes legújabb számában jelentette ezt be a magyar Tumblr és az Index ikonja.

Advertisement

30 sikeres magyar 30 alatt címmel közölt fényképes-életsztoris toplistát a Forbes magyar mutációja. A lista legnagyobb tanulsága, hogy lehetsz a legjobb fej, ha startuppernek neveznek, óhatatlanul a világ köcsögének fogsz tűnni. Szarvast szerencsére senki sem nevezi startuppernek, viszont most megtudtam, hogy 30 éves, illetve hogy a szülei nem akadályozták a kibontakozásában. Azt minden érintettől megkérdezték, hogy mekkora az esélye, hogy 5 éven belül külföldre költözzön, erre mondta a 30 százalékot.

A legendás rejtőzködő ezúttal annyiban lazított, hogy a magazin fényképén - ami odafent látható, a Szarvas esetleges disszidálásán szomorkodó Füles kutyával - látni engedi a bal szemét, ami barna. Ez nekem is újdonság, mert - szégyen, nem szégyen - én eddig életemben csak részegen talákoztam Szarvassal, és alig láttam a szemét. Talán ezért is őrzök olyan klassz emlékeket róla.

Advertisement

A harmincas lista további érdekességei, legalábbis nekem:

  • A jarokelo.hu-t alapító Le Mariettának tényleg ez a neve. Én nem tudtam egyáltalán, hogy ki ő, ezért eddig azt hittem, hogy a nickje a ponyvaregényes Le Big Macre tett utalás.
  • Weisz Fanni modell annak ellenére jó fejnek tűnik, hogy egyszer segített megalakítani egy klasztert.
  • Szőke Gábor Miklós, aki a lécekből összerakott állatszobrairól híres – ő csinálta a fémsast is a Fradi-stadion elé – nem valami éhező, egyetemről épp kipörgött művész, hanem igazi művészeti vállalkozó, akinek fixen hat alkalmazottja van.
  • Bogdán Ádám focikapus szerint "egy kapusnál az a fontos, hogy lássa, hová jön a labda." Ezek azok a finomságok, amiket egy focirajongó kívülálló képtelen lenne észrevenni.
  • Az Időképet alapító Szente-Varga Bálint még mindig csak 26.

Share This Story

Get our newsletter