This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

3 év múlva azt sem tudnánk, Londonban, Párizsban vagy Budapesten vagyunk

Illustration for article titled 3 év múlva azt sem tudnánk, Londonban, Párizsban vagy Budapesten vagyunk

Orbán Viktor teljes fizikai határzárról is beszélt reggel a Kossuth Rádióban. A kormány jövő szerdán hallgatja meg a belügyminiszter által javasolt megoldásokat és hoz döntéseket erről.

Advertisement

A miniszterelnök nem tartja helyesnek, hogy ránk küldik a menekülteket, már Szerbia területén fel kellene tartóztatni őket. Szerinte az EU pénzén, de annak területén kívül kéne fogadóállomásokat létrehozni, és hagyni, hogy a tagállamok maguk dönthessék el, fogadják-e a belépni szándékozókat. Az pedig abszurd, hogy a menekültek számára nem biztonságos hely Görögország, miközben fél Európa oda jár nyaralni.

Ami a fizikai határzárat illeti, Nógrádi György biztpol szakértő bolgár–török példára hivatkozva hétfőn már szögesdrótot javasolt a bevándorlók ellen, és ha már kerítés, Albert szerint – ezt még múlt héten írta, de nem gondolta komolyan! – legyen benne áram is.

Advertisement

Orbán Viktor a plakátháborúról is beszélt, azt mondta, a kék hátterű feliratok elsősorban az embercsempészeknek (!) szólnak, a cél, hogy minden embercsempészhez, útvonaltervezőhöz és megélhetési bevándorlóhoz eljusson a hír: Magyarország az a hely, amelyet el kell kerülniük. Másoknak viszont azt üzenik a plakátok, hogy Magyarország nyitott és barátságos ország, és nem az van, hogy ide nem lehet jönni, hanem az, hogy be kell tartani a törvényeket.

A miniszeterelnök elmondta, nem tudunk munkát adni a bevándorlóknak, egyébként pedig ha baloldali kormány kormányozna most, akkor több százezer menekült lenne már itt, és három év múlva azt sem tudnánk, Londonban, Párizsban vagy Budapesten vagyunk éppen.

Advertisement

Ez igen nagy dráma lenne sok szempontból.

Orbán Viktor szerint az emberek nagy többsége egyetért azzal, hogy a bevándorlás veszélyes dolog, de az életszerűtlen elméletet képviselő, kicsiny politikai erők és az általuk feltüzelt liberális értelmiség akciói hangosabbak.

Advertisement

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Share This Story

Get our newsletter