Illustration for article titled 27 600 forint egy üveg ásványvízért? Mellényzsebből kiperkálom!

Úgy nézem, valamiért még nem kezdte el jól megérdemelt diadalmenetét a magyar neten a vizplaza.hu. Vagy csak rosszul kerestem? Mindegy, a lényeg, hogy mostantól nem muszáj beérnetek Emesével, Visegrádival vagy Eviannal, házhoz jönnek a legnagyobb csodák.

Advertisement

A legbambább butaságok közé tartozik napjainkban azon szörnyülködni, hogy vannak drága dolgok – Breitlingtől Ch. Petruson és Costesen át Ferrariig –, amiket nem engedhetünk meg magunknak. Szeretek óvakodni az ilyesmitől, nem is sznobozok pl. soha.

Advertisement

Na de most el vagyok ragadtatva tényleg, és nem is bírok magammal egyáltalán.

Muszáj bevallanom, hogy a milliárdosoknak palackozott vizek kultúrájáról ez ideig még csak nem is hallottam. Sejtettem, hogy nem az Evian magasságában terül el a csúcsok csúcsa, de hogy egy ilyen színes-tartalmas világ létezik valahol a szférákban, az kultúrsokként ért. Pláne, hogy nem is kell érte világgá menni, hanem itt van velünk, mellettünk.

Advertisement

Bling Platinum? Egy klikk – 27 600 forint –, és már jön is. Ráadásul ez mind vele jön:

Bling H2O rendkívül alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvíz. A Dandridge, Tennessee-ből származó forrásvizet 9 szintű tisztítási eljárás után palackozzák. A Bling H2O ásványvizet Kevin G. Boyd, hollywoodi író-producer ihlette, aki munka közben a különböző stúdiókban felismerte, hogy mintha a sztárok stílusának része lenne, hogy milyen palackozott vizet hoznak magukkal. A felismerésének hatására megalkotta a Bling H2O vizet, amely exkluzív megjelenésével méltán vált elismerté nem csak a hírességek, hanem az exkluzív megjelenést kedvelők körében is. A kivételes formájú, parafa dugóval ellátott, ezüst színű egyedi megjelenésű palack, magas minőségű ásványvizet tartalmaz. Bling H2O a közelmúltban látható volt számos híres eseményen, az MTV Video Music Awardson és a televízió a legnagyobb rendezvényén, az Emmy gálán.

Advertisement

Drága? Nem ér ennyit Kevin G. Boyd ihletése? Esetleg zavar benneteket, hogy az átlagára állítólag mindössze 55 dollár a nagyvilágban? Ott a Speyside Glenlivet 4350-ért:

A Speyside Glenlivet víz az Egyesült Királyság, Skócia "Crown Estate" legnagyobb forrásából származik. Alacsony ásványi anyag tartalmú, kiegyensúlyozott ízú, tökéletesen tiszta és frissítő víz. Kifinomult, diszkrét új design üveg palackban kapható, szénsavas és szénsavmentes változatban. Mint minden magas színvonalú termék, a Speyside Glenlivet is megérdemli, hogy megfelelő 12 és 15 C fok közötti hőmérsékleten kerüljön az asztalra. Javasolt, a víz tisztaságának megőrzése és a megfelelő ízélmény megtartása érdekében, egyéb adalék, citrom, jégkocka nélkül fogyasztani. Speyside Glenlivet 2013-ban elnyerte a rangos Arany Award díjat.

Advertisement

Ennél is olcsóbbat szeretnétek? Sóher milliárdosok vagytok? Segít a Fiji vacak 1290-ért:

Az egyik legismertebb, és legnépszerűbb ásványvíz a világon, olyan sztárok híres emberek fogyasztják mint Nicole Kidman, Scarlett Johansson, és az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama és családja.

Advertisement

És ezek még éppcsak a jéghegy csúcsát képezik, további menőségek tucatjai sorakoznak a polcokon. Azon töröm a fejem, hogy csináljunk-e vaktesztet. Mibe kerül az nekünk?

Viszont egyelőre nem tudom abbahagyni a mellékelt szövegek olvasását, mindent át kell érdékelnem miattuk, amit pl. a borszakírás nyelvéről az utóbbi időben gondoltam.

Advertisement

Úgyhogy magamhoz veszek egy 1,5 literes Verdét, és később valamikor visszatérek.

Share This Story

Get our newsletter