Nemcsak az elképesztő öngólok meg a különösen idétlen lövések és szögletek miatt lesz most már híres a magyar labdarúgás, hiszen a Bors felfedezte nekünk Hruby Tamás kapust. Már csak az kell, hogy a világsajtó is felkapja ezt az igazán különleges rekordot.

A 216 centis Hruby a megyei bajnokságban játszó Dunaföldvárban véd, ami ahhoz mindenképpen elég, hogy az ellenfelek beívelésekkel ne nagyon próbálkozzanak. A fiatalember 21 éves, korábban kézilabdázott, de egy durva térdsérülés véget vetett az átlövői karriernek. A sportot azonban nem bírta és nem is akarta abbahagyni, másfél év rehabilitáció után előbb kis-, utóbb nagypályás foci lett ebből. Azt mondja az edzője, bizonyos Holler Ferenc, hogy nagyon ügyes, jók a reflexei és gyorsan fejlődik, bármi is lehet belőle.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott: Hruby Tamás szívesen kipróbálná magát magasabb osztályban is. Azt már nem a Bors írja, hanem én teszem hozzá, hogy az öccsének, Hruby Gellértnek ez már sikerült, jégkorongozik, és pont ebben a szezonban játszotta be magát rendesen a Mol ligás Dab.Doclerbe. Ő egyébként kissé eltörpül Tamás mellett a maga vacak 197 centijével.