Még egy nap, és vége a Cink második évének, mi pedig ahogy tavaly, az idén is összeszedtük, mit szerettünk a legjobban önmagunktól. Egy-egy szerzőtől egy-egy dolgot ajánlunk figyelmetekbe.

Mert így lesz a legjobb, azért! Akkor is, ha Szily riporter minden riportján sokat nevettünk – reméljük, ti is –, meg ha Orosz doktornak minden hülyeségről eszébe jutott valami, meg ha én is több betűt írtam bele az internetbe az itt eddig eltöltött tíz és fél hónapomban, mint életem bármelyik másik tíz és fél hónapjában. De nem is szaporítom tovább a szót, íme a válogatás.

Nagy Attila: Tarlós István főpolgármester a Vidámparkban

Ez nem poszt vagy cikk, hanem sok fotó és két zseniális gif, azt raktam most fel induló képnek, amelyik kevésbé pörgött a maga idejében. Azt beszéltük Orosszal, hogy ez is éppoly csodálatos, sőt. Attila egyébként a Gizmodo munkatársa, mint bizonyára tudjátok, de rengeteget segített nekünk fotósként, nemcsak riportok, hanem pl. az őszi tüntetések alkalmából is.

Advertisement

Lövenberg Balázs: A trú tea

Advertisement

Londoni tudósítónk szerény mennyiséggel, de elképesztő minőséggel ajándékozta meg nyájas olvasótáborunkat. Ha minden igaz, ennél a posztnál több ajánlást más poszt nem kapott még a Cink történetében. Mi itt törjük magunkat nap mint nap, erre jön valaki kintről, és tessék!

Fábián Titusz: Pucér nők és annyi más érdekes

Advertisement

Vendégszerzőnk öt csodás részben írta meg az igazságot a Kádár-rendszer és a szex különös, ám szórakoztató viszonyáról, ha véletlenül elblicceltétek, innen, de akár innen indulva is vígan pótolhatjátok. A képszerkesztő egyébként a Tollasbálban is Nagy Attila volt.

Szűcs Donát: Cetli történelmet írt

Advertisement

Donát erős fél évet töltött velünk, aztán tanulmányi előmenetelének előmozdítása érdekében elment erasmusozni Hollandiába. De előtte még írt egy hibátlan elemzést a nyár slágeréről.

Boros András: A tűzrakás ősi művészete – szalonnára fel!

Advertisement

András Donát helyére érkezett, aztán apránként nemcsak hétvégi ügyeletes robotként, hanem filmkritikusként és tüntetési tudósítóként is letette képzeletbeli névjegyét képzeletbeli hasábjainkon. Ez a mélyen filozofikus poszt még cinkes pályafutása eleje tájékán készült.

Klág Dávid: Fém a fán

Advertisement

Dávid itt hagyott bennünket az idén – elcsábította az Index csillogása! –, de ide írt posztjait szerencsére nem vihette magával. Például azt sem, amit egyfajta hattyúdalként Orosz doktorral csináltak Budapest McTávolabbi Pontjáról – és ezt a dizájnbútoros riportot sem. Amit azért is szeretünk, mert vagány kulturális vita bontakozott ki alatta, amibe nemcsak a szerzők és a Cink-szerkesztők egy része kapcsolódott be, hanem végül a riport alanya is hozzátette a magáét.

Inkei Bence: Végre végignéztem a teljes Twin Peakst!

Advertisement

A Quart egykori oszlopát nyilván nemcsak azért szerződtettük Klág Dávid helyére, hogy a popzenéről meséljen nekünk, azaz nektek, hanem sok minden másért is. Pl. a futballért, a filmekért, a sorozatokért stb. Ki más írhatta volna meg így, hogy mi a Twin Peaks ma?

Gazda Albert: Pont 30 éve vittek el katonának. Szovjet katonának

Advertisement

Megígértem, hogy mindenkitől csak egyet, úgyhogy nem ajánlgatom a többi lírázásomat, a politikai okoskodásaimat, az orosz és ukrán témájú izéimet és semmi mást sem. Nem könnyű kenyér az önmegtartóztatás, elárulom. Ezt a hosszú-hosszú memoárt elég sokan szerették.

Orosz Péter: Budapest vett magának egy Lamborghinit

Advertisement

Azt már írtam tegnap, hogy egyre vadabbul rajongok a doki munkásságáért, ha nekem kellett volna év posztját választanom tőle, zavarba jöttem volna. Úgyhogy rábíztam. Jól tettem. A 4-es metró átadása-felavatása amúgy is az év eseményei közé kívánkozik, jobb – okosabb és szórakoztatóbb – szöveget pedig szerintem sem írt senki az objektumról magyar nyelven.

Szily László: Teljes titokban újságot alapítottak Orbánnak

Advertisement

Szilytől is ide lehetne rakni vagy kétszáz posztot, és itt sem volt egyszerű kipiszkálni ezt az egyet. Viszont: saját infóban ez volt a Cink legnagyobb dobása 2014-ben, ráadásul úgy tűnik, ezt olvasták a legeslegtöbben, 95 ezernél is többen. Hátha összejön a 100 ezer! Hátha kinyílik a pitypang! Hátha szuper évünk lesz 2015-ben is! Olvassatok mindennap! Cinket!