Horv√°th Andr√°s, az ad√≥hat√≥s√°got feljelentŇĎ volt ad√≥ellenŇĎr 2011. november 28.-√°n mindent meg√≠rt Rog√°n Antalnak √©s a Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©riumnak, amit tudni v√©lt a NAV √°ltal fedezett gigantikus √ĀFA-csal√°sokr√≥l.

Hi√°ba √≠rta le Horv√°th r√©szletesen, hogy az ad√≥hivatal nem ellenŇĎrzi a legnagyobb csal√≥kat √©s ad√≥elker√ľlŇĎket, illetve hogy a k√∂lts√©gvet√©st √©vente sz√°zmilli√°rdos nagys√°grendŇĪ k√©r is √©rheti emiatt, Rog√°n √©s a korm√°ny nem foglalkozott a k√©rd√©ssel. El sem tudom k√©pzelni, vajon mi√©rt!

√ćgy kezdŇĎdik a lev√©l:

Szer√©ny becsl√©sek szerint is sz√°z milli√°rdokban m√©rhetŇĎ ad√≥bev√©telek hi√°nyoznak az √°llami k√∂lts√©gvet√©sbŇĎl, ami elsŇĎsorban az √ĀFA ter√ľleten jelentkezŇĎ ad√≥elker√ľl√©sek, ill. ad√≥csal√°sok igen magas ar√°ny√°ra vezethetŇĎ vissza, mik√∂zben az ad√≥hat√≥s√°g ‚Äď l√°tsz√≥lag ‚Äď tehetetlen.

Advertisement

aztán ilyeneket tartalmaz még:

egy kiv√©telezett helyzetben l√©vŇĎ ad√≥z√≥i k√∂rh√∂z tartoz√≥ t√°rsas√°gok vonatkoz√°s√°ban az ad√≥hivatal m√°r √©vek √≥ta nem v√©gez √©rdemi ad√≥nem ellenŇĎrz√©seket

és

A sz√≥ban forg√≥ ad√≥z√≥i k√∂rt √©rintŇĎen gyakorlatilag nincsenek kiutal√°s elŇĎtti ellenŇĎrz√©sek, sŇĎt ut√≥lagos ellenŇĎrz√©sek keret√©ben sem t√∂rt√©nik meg a gazdas√°gi esem√©nyek val√≥s√°gtartalm√°nak a vizsg√°lata.

Advertisement

vagy

A kiemelt ad√≥z√≥k ad√≥√ľgyeinek fenti m√≥don t√∂rt√©nŇĎ kezel√©se (az ellenŇĎrz√©sek visszatart√≥ erej√©nek a hi√°nya) miatt m√°ra rendk√≠v√ľl elfajult a helyzet: a multi nagykereskedŇĎk besz√°ll√≠t√≥i h√°l√≥zat√°ban milli√°rdos sz√°mlagy√°rak t√∂mege mŇĪk√∂dik

Advertisement

nem beszélve arról, hogy

elengedhetelen a vallott √ľgyletek m√©lyrehat√≥ vizsg√°lata.

√Črdekes, hogy Horv√°th kereszteshadj√°rata m√∂g√© csak az LMP √°llt oda, pedig ez csemeget√©ma lehetne minden ellenz√©ki p√°rtnak, Schiffer√©k p√©nteken tartanak t√ľntet√©st a Dob utcai NAV-k√∂zpont elŇĎtt.

Advertisement

[via atlatszo.hu]