This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

200 millió dollárt követel az ISIS két japán túszért

Abe Sinzó kormánya szombaton 200 millió dollárt (5,55×1010 forintot) ajánlott fel az ISIS elleni küzdelemre. A dzsihádisták nem vártak sokat a válaszra: ugyanennyit követelnek 72 órán belül két japán túsz elengedéséért.

Advertisement

A videóüzenetben a korábbi lefejezős-zsarolós videókból jól ismert Jihadi John vázolja fel a helyzetet, miszerint a japán állam 8500 kilométerről is beavatkozott a szent harcosok életébe, és hogy itt van ez a két túsz, valamint a műsorvezető kése, és hogy 72 óra.

Bevallom, hogy most először néztem végig ISIS-es videót – mármint ilyen beszélőst, nem zenéset –, és elég…nem is tudom, mi a jó szó. A régi dzsihádista videók európai szemmel borzasztó vontatottak és bénák voltak, ez viszont feszesen és gyorsan van vágva, szép tiszta a kép, de messze a legfurcsább az egészben a műsorvezető dzsihádista szplínje – hogy kicsit fáradt, halálra unja az egészet, dehát valakinek ezt is meg kell csinálnia.

Advertisement

Mint egy kávézós, aki ugyan kiszolgál még záróra előtt két perccel, de azért elmondja, hogy eléggé menne már haza, és egyébként is még háromnegyed óra, amíg lezárja a kasszát és felmossa a padlót. Tök emberi lenne, ha nem arról lenne egyébként szó, hogy állig felfegyverzett haramiák randalíroznak egy középkori álomvilágban, és megölnek mindenkit, aki mozog.

Share This Story

Get our newsletter