Abe Sinz√≥ korm√°nya szombaton 200 milli√≥ doll√°rt (5,55√ó1010 forintot) aj√°nlott fel az ISIS elleni k√ľzdelemre. A dzsih√°dist√°k nem v√°rtak sokat a v√°laszra: ugyanennyit k√∂vetelnek 72 √≥r√°n bel√ľl k√©t jap√°n t√ļsz elenged√©s√©√©rt.

A vide√≥√ľzenetben a kor√°bbi lefejezŇĎs-zsarol√≥s vide√≥kb√≥l j√≥l ismert Jihadi John v√°zolja fel a helyzetet, miszerint a jap√°n √°llam 8500 kilom√©terrŇĎl is beavatkozott a szent harcosok √©let√©be, √©s hogy itt van ez a k√©t t√ļsz, valamint a mŇĪsorvezetŇĎ k√©se, √©s hogy 72 √≥ra.

Bevallom, hogy most elŇĎsz√∂r n√©ztem v√©gig ISIS-es vide√≥t ‚Äď m√°rmint ilyen besz√©lŇĎst, nem zen√©set ‚Äď, √©s el√©g‚Ķnem is tudom, mi a j√≥ sz√≥. A r√©gi dzsih√°dista vide√≥k eur√≥pai szemmel borzaszt√≥ vontatottak √©s b√©n√°k voltak, ez viszont feszesen √©s gyorsan van v√°gva, sz√©p tiszta a k√©p, de messze a legfurcs√°bb az eg√©szben a mŇĪsorvezetŇĎ dzsih√°dista szpl√≠nje ‚Äď hogy kicsit f√°radt, hal√°lra unja az eg√©szet, deh√°t valakinek ezt is meg kell csin√°lnia.

Mint egy k√°v√©z√≥s, aki ugyan kiszolg√°l m√©g z√°r√≥ra elŇĎtt k√©t perccel, de az√©rt elmondja, hogy el√©gg√© menne m√°r haza, √©s egy√©bk√©nt is m√©g h√°romnegyed √≥ra, am√≠g lez√°rja a kassz√°t √©s felmossa a padl√≥t. T√∂k emberi lenne, ha nem arr√≥l lenne egy√©bk√©nt sz√≥, hogy √°llig felfegyverzett harami√°k randal√≠roznak egy k√∂z√©pkori √°lomvil√°gban, √©s meg√∂lnek mindenkit, aki mozog.