Egy innen, egy onnan. Az egyik és a másik is átütő egyéniségek reaktiválásáról szól. Ha esetleg már megfeledkeztetek volna róluk, az úgy is volt helyénvaló, de nincs mit tenni.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkáraként térhet vissza a kormányba Mikola István volt egészségügyi miniszter. A 2006-os kampányban miniszterelnök-helyettesnek jelölték. Ekkor több kijelentése miatt is támadták őt is és a Fideszt is. Előbb a Fidesz kongresszusán beszélt arról, hogy „ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna". Utóbb pedig ő fejtegette azt is, hogy hatalomnak korlátoznia kell az egyén parttalan szabadságvágyát, különben jönnek a szinglikből összeálló hordák, "és akkor már indul is az Andrássy úton a menet, a fiúk, a lányok nyakába fülbevalók, lufik, és szól a recsegő rádióban a zene, amit úgy hívnak, hogy techno".

[vs.hu]

Nem kizárt, hogy az MSZP Budapest VII. kerületében Hunvald Györgyöt támogatja majd az októberi polgármester-választáson. A szocialisták budapesti vezetői már egyeztettek is erről a volt polgármesterrel, aki tavaly nem jogerősen másfél év börtönt kapott. Hunvald és az MSZP döntése ugyanakkor függ a Kúria júniusi jogerős ítéletétől is. Hunvald azt mondta az Origónak, "érdemben" addig nem is foglalkozik a kérdéssel. "Nem döntöttünk Hunvald támogatásának ügyében, csak felkészülünk arra az eshetőségre is, hogy beszáll a küzdelembe" - mondta egy MSZP-s. Erzsébetvárosban győzelmi esélyei vannak a baloldalnak, az április 6-i választáson a DK-s Oláh Lajos egyéniben megnyerte a Terézvárossal összevont körzetet, és a VII. kerületben a baloldali összefogás listája több szavazatot kapott, mint a Fideszé. A szocialisták úgy számolnak, hogy ha Hunvald akár függetlenként is elindul, ellehetetleníti a baloldali jelölt győzelmét.

Advertisement

[origo.hu]