A R√°kosi M√°ty√°s vezette Magyar Dolgoz√≥k P√°rtj√°nak sajt√≥irod√°ja az al√°bbi kezdettel adott ki k√∂zlem√©nyt: ‚ÄúA nemzetk√∂zi spekul√°ns p√©nztŇĎke politikai megrendel√©seit teljes√≠tŇĎ √°lcivil Helsinki Bizotts√°g pof√°tlan m√≥don a fekete-feh√©r adatokat is pr√≥b√°lja meghamis√≠tani.‚ÄĚ

√Ėr√ľlhet minden olvas√≥, aki vagy √©lt m√°r az √∂tvenes √©vekben, vagy csak sokat olvasott a korr√≥l, mert ingyenes idŇĎg√©pes utaz√°st √©lhet √°t k√©t m√°sodpercen bel√ľl a Cink j√≥volt√°b√≥l. Elovashatja ugyanis a Fidesz friss sajt√≥k√∂zlem√©ny√©t, amit az MTI Orsz√°gos Sajt√≥szolg√°lat√°n tettek k√∂zz√©. Ez nem ‚Äúolyasmi‚ÄĚ, hanem maga a teliv√©r r√°kosista nyelvezet, a szt√°linizmus verb√°lis mocska:

2015. május 22., péntek 10:35
A Fidesz közleménye

Budapest, 2015. m√°jus 22., p√©ntek (OS) ‚Äď Fejezze be a Helsinki Bizotts√°g a hazudoz√°st a bev√°ndorl√≥kr√≥l!

A nemzetk√∂zi spekul√°ns p√©nztŇĎke politikai megrendel√©seit teljes√≠tŇĎ √°lcivil Helsinki Bizotts√°g pof√°tlan m√≥don a fekete-feh√©r adatokat is pr√≥b√°lja meghamis√≠tani. Hazugs√°gaikkal szemben a t√©ny az, hogy 2014-ben a mened√©kk√©rŇĎk n√©gy√∂t√∂de, mintegy 35 ezer ember nem h√°bor√ļs √∂vezetbŇĎl √©rkezett Magyarorsz√°gra, teh√°t meg√©lhet√©si bev√°ndorl√≥ volt. Id√©n m√°jusig a mened√©kk√©rŇĎk 17,3 sz√°zal√©ka √©rkezett h√°bor√ļs √∂vezetbŇĎl, vagyis az illeg√°lis hat√°r√°tl√©pŇĎk nagy t√∂bbs√©ge nem politikai menek√ľlt.

Felsz√≥l√≠tjuk a Helsinki Bizotts√°got, hogy fejezze be a hazudoz√°st √©s legal√°bb egy ilyen fontos √©s s√ļlyos k√©rd√©sben ne a zsebeik Soros Gy√∂rgy p√©nz√©vel val√≥ kit√∂m√©s√©vel legyenek elfoglalva!

Fidesz Sajtóiroda

Update:

1. T√∂bben nem hitt√©k el, hogy ez val√≥di k√∂zlem√©ny, mert elfelejtettem belinkelni. Tess√©k, itt tekinthetŇĎ meg.

2. A Helsinki Bizotts√°g blogj√°nak ebbŇĎl a posztj√°b√≥l √©rthetŇĎk meg a pengev√°lt√°s elŇĎzm√©nyei. Gir√≥-Sz√°sz Andr√°s korm√°nysz√≥vivŇĎ olyan √°ll√≠t√°st tulajdon√≠tott a Helsinki Bizotts√°gnak ‚Äď hogy 2014-ben haz√°nkba √©rkezŇĎ mened√©kk√©rŇĎk n√©gy√∂t√∂de h√°bor√ļs √∂vezetbŇĎl j√∂tt volna ‚Äď, amit ŇĎk nem tettek, majd ez √ľgyben t√°mad most a Fidesz sajt√≥oszt√°lya is. A Helsinki adatai szerint ugyanis a mened√©kk√©rŇĎk 40 sz√°zal√©ka j√∂tt tavaly h√°bor√ļs √∂vezetbŇĎl, m√≠g a R√°kosi-nyelven fenyegetŇĎzŇĎ Fidesz szerint j√≥val kevesebb. Elk√©pzelhetŇĎ, hogy a k√ľl√∂nbs√©get az okozza, hogy a korm√°nyzat Afganiszt√°nt ebben a statisztik√°ban valami√©rt nem tekinti h√°bor√ļs √∂vezetnek.