Illustration for article titled 1951 van megint!

A Rákosi Mátyás vezette Magyar Dolgozók Pártjának sajtóirodája az alábbi kezdettel adott ki közleményt: “A nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil Helsinki Bizottság pofátlan módon a fekete-fehér adatokat is próbálja meghamisítani.”

Advertisement

Örülhet minden olvasó, aki vagy élt már az ötvenes években, vagy csak sokat olvasott a korról, mert ingyenes időgépes utazást élhet át két másodpercen belül a Cink jóvoltából. Elovashatja ugyanis a Fidesz friss sajtóközleményét, amit az MTI Országos Sajtószolgálatán tettek közzé. Ez nem “olyasmi”, hanem maga a telivér rákosista nyelvezet, a sztálinizmus verbális mocska:

2015. május 22., péntek 10:35
A Fidesz közleménye

Budapest, 2015. május 22., péntek (OS) – Fejezze be a Helsinki Bizottság a hazudozást a bevándorlókról!

A nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil Helsinki Bizottság pofátlan módon a fekete-fehér adatokat is próbálja meghamisítani. Hazugságaikkal szemben a tény az, hogy 2014-ben a menedékkérők négyötöde, mintegy 35 ezer ember nem háborús övezetből érkezett Magyarországra, tehát megélhetési bevándorló volt. Idén májusig a menedékkérők 17,3 százaléka érkezett háborús övezetből, vagyis az illegális határátlépők nagy többsége nem politikai menekült.

Felszólítjuk a Helsinki Bizottságot, hogy fejezze be a hazudozást és legalább egy ilyen fontos és súlyos kérdésben ne a zsebeik Soros György pénzével való kitömésével legyenek elfoglalva!

Fidesz Sajtóiroda

Update:

1. Többen nem hitték el, hogy ez valódi közlemény, mert elfelejtettem belinkelni. Tessék, itt tekinthető meg.

Advertisement

2. A Helsinki Bizottság blogjának ebből a posztjából érthetők meg a pengeváltás előzményei. Giró-Szász András kormányszóvivő olyan állítást tulajdonított a Helsinki Bizottságnak – hogy 2014-ben hazánkba érkező menedékkérők négyötöde háborús övezetből jött volna –, amit ők nem tettek, majd ez ügyben támad most a Fidesz sajtóosztálya is. A Helsinki adatai szerint ugyanis a menedékkérők 40 százaléka jött tavaly háborús övezetből, míg a Rákosi-nyelven fenyegetőző Fidesz szerint jóval kevesebb. Elképzelhető, hogy a különbséget az okozza, hogy a kormányzat Afganisztánt ebben a statisztikában valamiért nem tekinti háborús övezetnek.

Share This Story

Get our newsletter