Tanuls√°gos √°tb√∂ng√©szni, kin√©l k√∂lt el a korm√°ny bŇĎ 640 milli√≥ forintot a kamp√°nyban, amiben azt rekl√°mozz√°k, hogy az orsz√°g milyen sok p√©nzt kapott az EU-t√≥l.

Mivel a magyar sajt√≥ban ‚Äď a korm√°ny sz√°nd√©kai szerint mindenk√©ppen ‚Äď f√©lfeud√°lis rendszer uralkodik, szemnyitogat√≥ dolog megn√©zni, hogy a F√∂ldes√ļr kinek dob a hirdet√©si bev√©telekbŇĎl a legfrisebb, 640 milli√≥s kamp√°nyban, ami teljes eg√©sz√©ben t√∂k √©rtelmetlen√ľl elk√∂lt√∂tt k√∂zp√©nz. √Čs persze ugyanilyen fontos, hogy kinek nem adnak ingyenp√©nzt.

Nem fog meglepetést okozni, hogy a költések helyének és összegének nem mindig van sok köze az adott kiadvány nézettségéhez.

Az online médiával kezdem:

Itt az logikusnak tŇĪnik, hogy a korm√°ny az Orig√≥n k√∂ltse a legt√∂bbet, 36 milli√≥ 195 ezer forintot sikerpropagand√°ra. A m√°sodik az Index k√∂zel 27 milli√≥val. Ez n√©gymilli√≥ forinttal nagyobb hirdet√©si bev√©tel nekik, amennyit az √∂sszes megyei napilap online kiad√°sai egy√ľtt kapnak.

Advertisement

A fideszes metropol.hu-nak lehullott az√©rt 2,5 milli√≥, azt√°n j√∂n a k√©t √©rdekess√©g. A fentiekhez k√©pes alacsony n√©zetts√©gŇĪ, de Matolcsy Gy√∂rgy unokatestv√©r√©nek r√©sztulajdon√°ban √°ll√≥ vs.hu 6 812 994, m√≠g a v√©gk√©pp eg√©szen apr√≥cska, de a Fidesz parlamenti frakci√≥ja √°ltal finansz√≠rozott bŇĪn- √©s hecc√ľgyi blog, a Pesti Sr√°cok 11 887 200 forintot kap.

T√©v√©fronton a fideszes TV2 kapja az online-n√°l persze j√≥val nagyobb della oroszl√°nr√©sz√©t, az RTL Klub r√©szesed√©s√©t pedig te tippeld meg. Igen, az nulla forint. Kapnak m√©g p√©nzt a k√∂zt√©v√© k√ľl√∂nb√∂zŇĎ csatorn√°i, sŇĎt az ATV-nek is jutott 2 milli√≥ 270 ezer √©s k√°b√© ennyi a Centr√°l M√©dia Story csatorn√°inak is.

Sz√©les G√°bor viszont antigravit√°ci√≥s szop√≥√°gra ker√ľlt, az Echo Tv 386715 forintja ugyanis fricskasz√°mba megy, szinte rosszabb, mintha nem kaptak volna semmit. √Čs Sz√©les print lapja, a Magyar H√≠rlap t√©nyleg nem kapott egy garast sem. A nyomtatott sajt√≥ orsz√°gos lapjai k√∂z√ľl csak a Metropol, a Magyar Nemzet √©s a Napi Gazdas√°g kaptak sikerpropaganda-hirdet√©seket, a t√∂bbi print p√©nzt a megyei napilapok k√∂z√∂tt osztott√°k el.

Advertisement

Itt az √Ātl√°tsz√≥ √°ltal kik√©rt teljes k√∂lt√©si t√°bl√°zat, perverzeknek √©s a r√©szletek szerelmeseinek.