Kevin Bollaert oldalára névtelenül küldhették be a sértett internetezők a volt párjukról készített meztelen fényképeket és azok személyes információit, persze a képeken szereplők beleegyezése nélkül.

A ugotposted.com-ra több mint tízezer kép került fel, főként nőkről. Ha az áldozatok azt akarták, hogy a képüket eltüntessék az oldalról, fizetniük kellett, általában 250-350 dollár közötti összeget. A képek miatt többen az állásukat is elvesztették, volt, akinek a kapcsolata szenvedte meg a dolgot, az egyik áldozat öngyilkosságot kísérelt meg.

Bollaert egy hónapban körülbelül 900 dollárt keresett az oldalra kirakott reklámokon, és összesen több mint 30 ezer dollárt gyűjtött össze áldozataitól. A 28 éves férfit 27 vádpontban – személyes adattal való visszaélés, identitáslopás, zsarolás – találták bűnösnek.

Az ügyvédje szerint Bollaert üzleti modellje gusztustalan és sértő volt, de nem szegett törvényt azzal, hogy engedte, hogy mások ilyen képeket posztoljanak az oldalra. A vád szerint viszont a férfi nőket terrorizált, és élvezte is a dolgot. A bíró azzal indokolta a büntetés súlyosságát (20 év lehetett volna a legtöbb, amit kap), hogy az így van arányban az áldozatok számával.

Advertisement

via DailyMail, HuffPost