This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Még magyar szinten is példátlan a tavalyi bajnokcsapat szétesése

Illustration for article titled Még magyar szinten is példátlan a tavalyi bajnokcsapat szétesése

A Videoton kiesett a BL-ből, pocsékul rajtolt a bajnokságban, a szakmai igazgatója lemondott, az edzőt pedig most rúgták ki. Mi lesz ebből?

Advertisement

Nem csoda, hogy arról is mennek a találgatások, hogy Garancsi István már nem is fekszik olyan jól a Miniszterelnök Úrnál, és ezért a pénzcsapokat is elzárták. De ha ez igaz lenne, akkor sem magyarázná meg ezt a bénázás-sorozatot, amit a Vidi az elmúlt hónapokban művelt.

Az én Vidi-szurkolásom jó ideje már csak abban merül ki, hogy néha megnézem az újságban, mit játszott a csapat, úgyhogy jól értesült belsős sztorikat nem tudok hozzátenni, maximum annyit, hogy a magam kívülálló módján azok közé tartoztam, akik szerint jó ötlet volt a most csúfosan megbukott Burcsa Győzőt kinevezni klubigazgatónak.

Advertisement

Burcsa azon kevés ember közé tartozott a magyar futballban, aki nem kompromittálta magát az elmúlt 20 év kínoskodásával és erkölcsi fertőjével, hiszen rövid edzősködés után kivonult a fociból, és inkább családi vállalkozást indított. Amikor 1990 és 92 között a Vidi edzője volt, arról kizárólag jó emlékeim voltak (fiatal, noname játékosokból csinált egy harapós, sokat futó csapatot, nála lett futballista Sallóiból és ő fedezte fel Horváth Ferencet), és pár éve pedig interjúztam is vele, akkor is olyan benyomást keltett, mint aki egészen más fordulatszámon pörög, mint a Bognárgyurik és a Détáridömék.

Akkor úgy tűnt, Burcsa már leszámolt azzal, hogy vállaljon még bármilyen tisztséget a magyar fociban, ezért volt meglepetés, amikor most télen beült a Vidi klubigazgatói székébe. Ott pedig rövid időn belül kiderült, hogy sajnos hiába a profi szemlélet és a tisztaság, ugyanolyan károkat tudott okozni, mint a fogalmatlan kollégái.

Advertisement

Miatta kellett mennie a Vidivel bajnokságot nyerő edzőnek, Joan Carrillónak, és igencsak meggyengült a játékoskeret is a tavalyihoz képest. Bár azért, hogy Nikolics külföldre igazolt, pont nem Burcsát hibáztatnám (jobb csapatba, erősebb bajnokságba mehetett több pénzért, minek maradt volna itthon?), viszont a pótlása nem lett megoldva.

Még nagyobb baj, hogy a francia Bernard Casoni pocsék választás volt vezetőedzőnek: eddig se voltak eredményei, a Videotonnál töltött pár hét pedig nem igazolta, hogy olyan jó választás lett volna. Igaz, vélhetően neki sem pont ezt a keretet ígérték, de ez más kérdés. Most a Vidi ott tart, hogy 5 forduló után 1 győzelemmel a tizedik, és miután a hétvégén a Vasastól is sikerült kikapni, a klub kezdeményezte Casoni szerződése felbontását.

Advertisement

Új edző egyelőre nincs, csak klubigazgató, a fél NB1-et vezetőként már körberoadshow-zó Kovács Zoltán személyében. Ez a szezon már nyilván mehet a levesbe, pedig még augusztus sincs, érdekes lesz nézni, mennyire gondolja komolyan Garancsi (vagy aki mögötte áll) azt, hogy a Videotonból még mindig európai szinten is komolyan vehető csapatot akar csinálni.

Share This Story

Get our newsletter