This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Egyáltalán nem nagy kunszt egyetérteni Kövér Lászlóval

Az Országgyűlés elnöke azt mondta, őt már végképp nem érdekli a Fidesz. Hát igen: engem sem!

Advertisement

A vonatkozó idézet tágabb kontextusban:

Engem már nem érdekel a Fidesz, engem már végképp nem érdekel a Fidesz, engem a saját gyerekeim sorsa érdekel. Én nem lettem milliárdos, nincsenek vállalkozásaim, van három szép, okos felnőtt gyerekem, boldog vagyok a családomban, és azt szeretném, ha ők is boldogok lehetnének, és ha urambocsá, még megérném az unokáim felnövekedését is. Egy normális, élhető világban. Nem azt mondom, hogy egy boldogabb világban, marhaságokat nem mondok, mert nekik rosszabb világ jut, mint ami nekem jutott a kommunisták alatt, de ez most nem politikai kérdés, más okai vannak ennek. De azt szeretném, ha nekik élhető világuk lenne.

Advertisement

Ez még így is szinte stimmel, bár nekem csak két szép és okos felnőtt gyerekem van, plusz kevésbé vagyok romantikus, és – minden aktuális áramlat és őrület ellenére – a nyugati kultúrkör közeli pusztulására sem tennék nagyobb téteket.

Kövér László amúgy az Ökopolisz Nyári Akadémián vitázott Schiffer András LMP-társelnökkel, ott hagyták el a bajsza alatti száját ezek a súlyos mondatok.

Advertisement

Volt azért más is, félrecsúszott rendszerváltás, gyurcsányi polgárháborús állapotok, összeurópai nemzet- és kereszténygyűlölet és sok további nüansz.

A helyzet úgy kívánja, hogy Schiffert se hagyjuk teljesen idézetlenül: ő az MTI tudsítása szerint többek közt azt mondta, hogy a haza üdvét egy egymás érveire nyitottabb politikai stílus szolgálná, amely elvezethet a konszenzushoz is.

Advertisement

Majd ha fagy, hó lesz nagy! – teszem hozzá, mert cinikus viszont vagyok.

[a videó a 444-é]

Share This Story

Get our newsletter