Megint lecsapott a Google ford√≠t√≥. Borzaszt√≥ √©s √©rthetetlen angols√°ggal √≠rt√°k ki a fŇĎv√°ros egyik legn√©pszerŇĪbb turistal√°tv√°nyoss√°ga, a Doh√°ny utcai zsinag√≥ga melletti parkol√≥ szab√°lyzat√°t.

  • Az elsŇĎ pont elsŇĎ sora m√©g nagyj√°b√≥l megvan, b√°r az igeidŇĎt m√°r itt is elrontott√°k, de ami ut√°na k√∂vetkezik, a b√°beli zŇĪrzavart id√©zi. Csak sejtem, hogy arr√≥l van sz√≥, hogy meg kell ŇĎrizni a sz√°ml√°t/parkol√≥jegyet, hogy azt az ŇĎrnek felvillantva t√°vozhassunk.
  • A m√°sodik pont vil√°gos, ha k√©sve t√°vozunk, napi 5000 forintos b√ľntet√©st kell fizetni.
  • A harmadik olyasmi lehet, hogy a parkol√≥b√≥l val√≥ t√°voz√°s ut√°n nem lehet reklam√°lni? Vagy ha megv√°ltoznak az √°rak a jegy megv√°lt√°sa ut√°n, akkor sem? Esetleg mindkettŇĎ?
  • A negyedik pont is tiszta: a harmadik f√©l √°ltal okozott k√°rok√©rt (lop√°s, vandalizmus, a kocsi felt√∂r√©se) nem tartozik felelŇĎss√©ggel az √ľzemeltetŇĎ.

A kedvenc r√©szem viszont a d√≠jszab√°s, ahol m√°r magyarul sem siker√ľlt teljesen √©rthetŇĎen fogalmazni. ElŇĎbb azt hittem, a legfelsŇĎ sor a napijegy ‚Äď hi√°ba √≠rtak b√©rletet, nem tŇĪnt fel ‚Äď, √©s ezt ford√≠tott√°k b√©n√°n 24 √≥r√°s havi b√©rletre. Azt√°n megn√©ztem az √°rat, √©s r√°j√∂ttem, hogy t√©vedtem: itt az angol verzi√≥ a vil√°gos, a magyar a becsap√≥s. A k√ľlf√∂ldiek sz√°m√°ra viszont a k√∂vetkezŇĎ t√©tel lehet a legmeglepŇĎbb, ahol a havi nappali b√©rletet ‚Äď a nappali mint szoba ut√°n ‚Äď monthly pass of livingre ford√≠tott√°k.

A k√©pet Andr√°s k√ľldte, k√∂sz√∂nj√ľk. Bennem m√°r csak az az egy k√©rd√©s motoszk√°l, hogy vajon a h√©ber verzi√≥ is pont ilyenre siker√ľlt-e.