Ism√©t jelentkezik a nap k√∂zlem√©nye rovatunk, de ez√ļttal semmi sem indokolja, hogy vajon melyik p√°rt fogalmazta ezt t√≠pus√ļ k√©rd√©sekkel √©s h√ľlye szavaz√≥g√©pekkel bonyol√≠tsuk a helyzetet.

Magyarorsz√°g nem maradhat ki az Eur√≥pai Egyes√ľlt √Āllamokb√≥l

A DK √ľdv√∂zli a francia √©s n√©met gazdas√°gi miniszter √°ltal tett javaslatot, amely az Eur√≥pai Egyes√ľlt √Āllamok l√©trehoz√°s√°√©rt sz√°ll s√≠kra. A francia‚Äďn√©met gazdas√°gi miniszter h√©ten megjelent √≠r√°sa az eur√≥z√≥na tag√°llamok k√∂z√∂s k√∂lts√©gvet√©s√©t, k√∂z√∂s eur√≥pai ad√≥z√°st, k√ľl√∂n eur√≥z√≥na parlamentet, vagyis egy eur√≥pai √°llam kialak√≠t√°s√°t c√©lozz√°k m√°r r√∂vidt√°von. A DK ‚Äď egyetlen magyar parlamenti p√°rtk√©nt ‚Äď az Eur√≥pai Egyes√ľlt √Āllamok l√©trehoz√°s√°t √©s az eur√≥ azonnali bevezet√©s√©t t√°mogatja, amely a 16 pontos eur√≥pai parlamenti programunkban is szerepelt.

M√≠g a bukott magyar korm√°ny le√©p√≠ten√© Eur√≥p√°t, a sz√©lsŇĎs√©ges Jobbik pedig kivezetn√© haz√°nkat az Uni√≥b√≥l, a DK szerint a jelenlegi kih√≠v√°sokra nem kevesebb, hanem t√∂bb Eur√≥pa a gy√≥gy√≠r. A DK eml√©keztet, hogy Magyarorsz√°gon minden felt√©tel adott az eur√≥ bevezet√©s√©re, azonban a szabads√°gharcos korm√°ny a magyar emberek √©rdek√©vel szembemenve nem k√≠v√°nja bevezetni a k√∂z√∂s eur√≥pai valut√°t.

Ha most nem csatlakozunk a n√©met‚Äďfrancia kezdem√©nyez√©shez, nem vezetj√ľk be az eur√≥t, Magyarorsz√°g v√©gleg lemarad az Uni√≥ magj√°t√≥l, amely az Orb√°n-korm√°ny t√∂rt√©nelmi felelŇĎss√©ge. A DK a korm√°ny buk√°sa ut√°n azonnal bevezeti az eur√≥t, √ļjra eur√≥pai Magyarorsz√°got √©p√≠t a Fidesz √©s a Jobbik sz√©lsŇĎs√©ges politik√°j√°val szemben.

Moln√°r Csaba √ľgyvezetŇĎ aleln√∂k, EP-k√©pviselŇĎ

Ezek ut√°n mindenki megnyugodhat √©s boldog-kellemes pihen√©ssel t√∂ltheti a h√©tv√©g√©t. Hiszen egy azonnali eur√≥bevezet√©s szerintem mindent megold egy pillanat alatt. A 2010 elŇĎtti idŇĎkben egyszer m√°r siker√ľlt, mi√©rt ne j√∂hetne √∂ssze legk√∂zelebb is?