Illustration for article titled Semmilyen kapcsolatunk nincsen Habony Árpád úrral

Nincsenek politikai céljaik, és hisznek abban, hogy elég nagyok lehetnek ahhoz, hogy felkeltsék a hirdetők figyelmét. A titokzatos új magyar blogszolgáltató, a Blogstar nyilatkozott a Cinknek. De a nevüket nem árulták el!

Advertisement

Amint tegnap megláttam, hogy új, pikánsnak tűnő jelentkező szállt be a magyar blogbizniszbe, olyan leszerződtetett húzónevekkel, mint Bayer Zsolt és a korábbi sajtóhírek szerint Habony Árpáddal kavaró Csúri Ákos, azonnal kérdésekkel bombáztam meg a Blogstart. Most válaszoltak is. Ők kérték, hogy mint a “Blogstar szerkesztősége” válaszolhassanak. Irtó titokzatos, és íme:

Advertisement

Cink: Miért indít valaki 2015-ben blogszolgáltatót?

Blogstar: Mert úgy gondolja, vannak, lehetnek olyanok, akik szívesen írnának blogot, de eddig a meglévő fórumokon valamilyen okból nem tették, és reméli, ezek is számot tarthatnak a figyelemre.

Advertisement

Cink: Mit remélnek a vállalkozástól?

Blogstar: Hogy lesznek, akik írnak színes, érdekes blogokat, és lesznek, akik szívesen olvassák ezeket.

Advertisement

Cink: Mi lehet az esélyük az Index blog.hu-jával szemben?

Blogstar: Nem hiszünk a sajtóban, különösen az interneten a zárt pozíciókban. Nem hisszük – még ha ez Magyarországon nagyon sokszor tűnik is így és elég sokan próbálják is elhitetni –, hogy ne lenne értelme új fórumokat indítani pusztán azért, mert már megvannak a régiek.

Advertisement

Cink: A blogműfajban Önök szerint hol van a pénz?

Blogstar: Nyilván nem a műfajban lehet pénz, hanem abban, ha a blogok olyan látogatott felületté teszik a Blogstart, ahol érdemes hirdetni.

Advertisement

Cink: A Blogstarral volt az üzlein kívül politikai céljuk esetleg? Ezt azért kérdezem, mert igen markáns húzónevekkel indítottak, mint Bayer vagy Csúri.

Blogstar: Nem. A Blogstarra bárki regisztrálhat, de éppen az említett húzónevek mutatják, hogy igény és közlendő van a meglévő fórumokon túl is.

Advertisement

Cink:Az alapítónak vagy alapítóknak milyen jellegű más vállalkozásai vannak, ha vannak?

Blogstar: Ez nem tartozik a tárgyhoz.

Cink: Év végére milyen felhasználószámmal/látogatottsággal lennének elégedettek?

Blogstar: A vágyak és a realitások összehangolása nyilván idő kérdése, de értelemszerűen a célunk meghaladja a napi százezres látogatottságot.

Advertisement

Cink:A közönség egy része a Blogstart kapásból összekötötte Habony Árpád nevével. Talán a Csúri Ákosról korábban megenet feltételezések miatt. Van hozzá bármiféle köze a Blogstarnak, úgy értem, tulajdonosi, tanácsadó, menedzseri vagy más egyéb kapcsolat formájában?

Blogstar: Semmilyen kapcsolatunk nincsen Habony Árpád Úrral. Mi is csak a médiából ismerjük a nevét. Tulajdonosaink magánszemélyek.

Share This Story

Get our newsletter