Egy-egy kis figura helyett homoszexu√°lis √©s heter√≥ p√°lcikaemberp√°rok vil√°g√≠tanak pirosan √©s z√∂lden. Hogy egyszerre nŇĎj√∂n a tolerancia √©s a biztons√°g.

√ćgy akarj√°k rekl√°mozni a melegfelvonul√°st √©s az √©ppen fut√≥ eurov√≠zi√≥s dalversenyt, de az akci√≥nak van tiszt√°n k√∂zleked√©sbiztons√°gi vonulata is. B√©cs ir√°ny√≠t√≥i k√∂zben ugyanis azt is vizsg√°lj√°k, hogy a k√∂zlekedŇĎk jobban odafigyelnek-e egy szokatlan, k√©tfigur√°s l√°mp√°ra. Az √ļjonnan az utcask√©p r√©sz√©v√© v√°l√≥ p√°rok k√∂z√∂tt van nŇĎ-nŇĎ, f√©fi-f√©rfi √©s nŇĎ-f√©rfi p√°ros is.

A p√°rok elsŇĎ k√∂rben j√ļniusig vil√°g√≠tanak. Az elsŇĎt fel is szerelt√©k, az Universitatsringen, a Schottentor t√°j√°n leszbikus a z√∂ld.

K√∂zben az eurov√≠zi√≥s v√°logat√≥ hetei alatt a b√©csi metr√≥ban a kor√°bbi gyŇĎztes Conchita Wurst mond be f√©l√≥r√°nk√©nt valami toleranci√°ra buzd√≠t√≥ vagy sim√°n csak viccelŇĎdŇĎ √ľzenetet h√°rom nyelven. Hogy ki nyilatkozott errŇĎl? Answer Lang, a b√©csi k√∂zleked√©si v√°llalat sz√≥vivŇĎje.

(lassukmibolelunk)