Karafi√°th Bal√°zs kutat√≥-v√°llalkoz√≥, aki SzekfŇĪ Bal√°zsk√©nt a Sziget Kft. √©s a Carnation alap√≠t√≥ja volt, sŇĎt egy idŇĎben K√≥ka J√°nos jobbkeze, netmarketinges √©s kommunik√°ci√≥kutat√≥-tan√°r is, a Kaliforniai Alkimist√°k C√©h√©nek tagja lett. De nem √≥lomb√≥l csin√°l aranyat. Hanem hipnotiz√°l.

√Čs minden bizonnyal az √∂v√© a magyar internet leghat√°sosabb bemutatkoz√≥ fot√≥ja.

A nevem Karafiáth B. László és Alkimista vagyok.

Ezzel a fantasyreg√©nybe illŇĎ kijelent√©ssel is tal√°lkozik, aki r√°bukkan Karafi√°th amerikai weboldal√°ra. Az elk√©pesztŇĎ fot√≥ √©s a sz√∂veg gyors √°tfut√°sa ut√°n ŇĎszint√©n sz√≥lva k√©ptelen voltam eld√∂nteni, hogy ez komoly-e, vagy valami tr√©faoldal.

A SzekfŇĪ Bal√°zsk√©nt sz√ľletett Karafi√°th, aki 2010-ben vette vissza r√©gi csal√°dnev√©t, j√≥l ismert alakja volt a magyar netbiznisznek, legink√°bb rekl√°m √©s marketing vonalon. R√©g√≥ta oktatott is, k√∂z√∂s marketingkutat√≥ c√©ge van M√©rŇĎ L√°szl√≥val, hossz√ļ √©vekig mŇĪsora volt a Tilos R√°di√≥ban, √©s az Informatikai V√°llalkoz√°sok Sz√∂vets√©g√©ben K√≥ka J√°nos k√∂zvetlen munkat√°rsa volt.

√Čvek √≥ta Amerik√°ban √©l, b√°r gyakran j√°r haza. ‚ÄúAz anyabolyg√≥m Budapest, otthonomnak a kaliforniai Mill Valleyt nevezem‚ÄĚ ‚Äď fogalmaz az alkimista a bemutatkoz√≥ sz√∂veg√©ben.

AmibŇĎl kider√ľl, hogy ŇĎ az egyik alap√≠t√≥ja a Kaliforniai Alkimist√°k C√©h√©nek. √Čs most az lett, ami mindig is szeretett volna lenni. Amennyire egy gyors √°tolvas√°sb√≥l meg√©rtettem, a kort√°rs kaliforniai alkimist√°k nem sz√≥ szerint keresik a B√∂lcsek K√∂v√©t, hanem spiritu√°lis hasonlatnak fogj√°k fel a nemtelen f√©mek arann√° v√°ltoztat√°s√°t, ami val√≥j√°ban az alkimista belsŇĎ √°tv√°ltoz√°s√°t jelenti. A hipnozissal a tudatos √©nt megker√ľlve l√©pn√©nek kapcsolatba a tudatalattinkkal.

Advertisement

A hipnoterapeut√°k a weboldal szerint modern s√°m√°nokk√©nt vezetik v√©gig az alanyt a saj√°t tudatalattijukig. Cseteltem egy sort a t√©m√°r√≥l Karafi√°thtal, aki azt mondta errŇĎl, hogy:

VezetŇĎnek vagy coachnak gondolom magam, aki tud seg√≠teni m√°soknak t√°j√©koz√≥dni ebben a vil√°gban.

Arr√≥l, hogy olyan hipn√≥zis-e ez, amit a naiv k√≠v√ľl√°ll√≥ elk√©pzelne, ezt mes√©lte:

Egy light trance vagy alert trance, amiben dolgozunk, amikor egyszerre van bekapcsolva a tudatod es a tudatalattid, és én vagyok a híd tulajdonképpen.

Advertisement

HŇĎs√ľnket egy √©v alatt k√©pezt√©k ki alkimist√°nak, elmond√°sa szerint Amerik√°ban eddig 50 utaz√°st csin√°lt a kuncsaftjaival, itthon 7-et. A szolg√°ltat√°s √ļgy n√©z ki, hogy az alany ‚Äď egy 15 perces √©lŇĎ, online kapcsolatfelv√©tel ut√°n, amikor a felek kider√≠tik, az √ľgyf√©l ezt kereste-e, √©s Karafi√°th k√©pes-e seg√≠teni neki ‚Äď j√∂n egy 45 perces m√©lyinterj√ļ, majd az alany v√°laszt a lehets√©ges utaz√°sok k√∂z√ľl, amikbŇĎl a weboldalon kilencet sorolnak fel. Olyanok vannak k√∂zt√ľk, mint:

  • √©rzelmi megtiszt√≠t√°s
  • kultur√°lis szennyez√©smentes√≠t√©s
  • szabad√≠ts fel √ļj kreat√≠v enegi√°kat
  • idegess√©g- √©s stresszmentes√≠t√©s
  • Nap‚ÄďHold kiegyens√ļlyoz√°s

√Čn m√©g mindig nem t√©rtem magahoz, de hosszan csetelt√ľnk, √©s ez az eg√©sz t√©nyleg hal√°losan komoly. Annyira, hogy elhat√°roztam, nem fogom √©retlen m√≥don kir√∂h√∂gni a szugger√°l√≥ alkimist√°kat, hanem elmegyek besz√©lgetni Karafi√°thtal a t√©m√°r√≥l, majd, ha minden j√≥l alakul, egy utaz√°s erej√©ig k√≠s√©rleti ny√ļlk√©nt ki is pr√≥b√°lom a hipn√≥zist.

Advertisement

Úgyhogy az nem kifejezés, hogy folytatása következik!!