Még ki sem hűlt a Story magazin múlt heti orbános címlapsztorija, és máris megy tovább a kormányfői cukiságkampány. Ma a Blikkből lehet megtudni, hogy a Miniszterelnök Úr miért nem húzhatott szerelést a Csányi-alapítvány telki jótékonysági futballmeccsén.

Azért, mert a szemét Szijjártó Péter a minap lábtenisz közben hosszan tett vissza egy labdát – ilyen szemtelen külügyminisztert én még nem láttam –, és a főnöke csak annyit ért el a nagy nyújtózkodás közepette, hogy meghúzódott a vádlija. Pihentetnie kell neki.

Itt szeretném megjegyezni, nem először vagyok pont olyan, mint Orbán Viktor, nekem is gondjaim voltak mostanában a vádlimmal, bár ahhoz szerencsére nem volt köze Szíjjasnak.

Advertisement

Egy idézet még mindenképpen ide kívánkozik az újságból. Vagyis kettő. Az első:

Orbán nem tudott kibújni a bőréből, így a pálya széléről irányította Csányi Sándor OTP-vezér meglepetés válogatottját. – Hátul zárjatok össze, a széleket hagyjátok meg nekik – utasította Áder János köztársasági elnököt, aki kőkemény középhátvédként hajtotta végig a mérkőzést.

A második:

Majd a horvát sztárvendégnek, Davor Sukernek mutatta meg, hogy mi lesz a feladata. – Nézd, Davor, így kell gólt rúgni – majd becsavarta a labdát a miniszterelnök. Az 1998-as focivébé gólkirálya megfogadta a tanácsot, négy gólt is vágott a Csányi-alapítvány csapatának.

Advertisement

Hát nagyon úgy néz ki, hogy komolyan van véve most már a Jobbik.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI