Nem véletlenül nem szeretem mutogatni a hüvelykujjamat, és dugom el a kezem a rólam készült fotókon. Nekem sajnos szokatlasnul nagy, pénisz alakú hüvelykujjam van.

Inkei kolléga az előbb csinált posztot arról a mai Bors-cikkről, aminek csodálatos címe van

SZÉGYELLI TÚL RÖVID HÜVELYKUJJÁT VAJNA TÍMEA

és van benne egy perfekt mondat is:

– Nem akarok az ujjamról beszélni – üzente a Borsnak Andy Vajna felesége.

Ezután jöttem rá, hogy az életünk szinte kísérteties párhuzamosságokat mutat. Mármint Vajna Tímeáé és az enyém. Mégpedig azért, mert mindketten reklámozni szeretnénk valamit, anélkül, hogy fizetnénk érte, és mindketten cikknek álcázzuk a dolgot. Vajna Tímea a tulajdonában lévő Miss Universe Hungary szépségversenyt akarja promotálni, én pedig a Cink.hu nevű blogot.

Advertisement

A feladat adott. Egy csomó kattintást kéne produkálnunk ingyen.

Hogyan oldotta meg a problémát a Bors? Undorítónak állították be Vajnáné hüvelykujját egy bújtatott reklámként funkcionáló cikkben, sőt falból még “le is leplezték”. Ezzel az ábrával bizonyítva az ujjphotoshoppozást:

Advertisement

A lapnál a jelek szerint adva volt a feladat: tedd érdekesebbé a Miss Universe plakátját, amin az ismert gyémántárus asszony egy koronát tart. Azt találták ki, hogy az egésznek a fergeteges címet adnak, és kerekítenek egy komplett sztorit arról, hogy a címszereplőnek micsoda rejtegetni való testi hibája van, amit ők észrevettek, majd leleplezték, hogy azt photoshoppolással tüntette el.

Íme a tételmondatok:

  • Alaposan végignézve a fotókat feltűnik, hogy ujjait, legfőképpen hüvelykujját nem mutogatja szívesen.
  • – Nem akarok az ujjamról beszélni – üzente a Borsnak Andy Vajna felesége.
  • – Az eredeti képeket látva egyértelműen kijelenthető, hogy az óriásplakáton látható kéz retusálva van.
  • Az amerikai színésznőnek úgynevezett brachydactyliája van, ami kórosan megkisebbedett ujjakat jelent. Fox nem titkoltan használt már kézdublőrt is egy mobiltelefon reklámfilmjében, ahol a kamera éppen közelit mutatott.

Advertisement

Micsoda két legyet ütöttek egycsapásra: egy rakás ember megnézi a plakátot és a hülyvelykujjtéma külön felhívja a figyelmet arra, hogy “még az alakjával és megjelenésével oly sokat foglalkozó hírességen is van egy pici hiba”, vagyis hogy igazából mennyire hibátlan.

Ügyes!

De én is vagyok ennyire ügyes! Az a helyzet, hogy a blogműfaj szubjektívitását kihasználva én egyes szám első személyben tudom bevallani: gigantikusan visszataszító faszujjam van. Remélem a fenti leleplező rajzon az is látszik, hogy ez igazából álságos panasz, és azt akartam kiemelni, hogy mennyire hibátlan az alakom.