Van olyan, hogy akkor√°t akarsz szocizni, hogy egy kereszt√©nyt tal√°lsz telibe. Kriza √Ākos visszaszerezte az Avas sz√°ll√≥t, amit a KNDP-s elŇĎdje k√≥tyvety√©lt el. Ez√©rt √©rdemes helyi t√©v√©ket n√©zni!

N√©zel egy teljesen √°tlagosan unalmasnak tŇĪnŇĎ bej√°tsz√°st egy helyei telev√≠zi√≥n, amin √©pp a polg√°rmestert futtatj√°k. M√°r √©pp elszund√≠tan√°l, amikor rossz helyen robban a komcsigr√°n√°t.

V√©ge a 18 √©ve tart√≥ k√°lv√°ri√°nak, √ļjra a v√°ros√© az Avas sz√°ll√≥.

Ezzel a t√©telmondattal vezett fel a miskolci MiNap Online h√≠rad√≥j√°nak mŇĪsorvezetŇĎje a h√≠rt. Majd a k√∂vetkezŇĎkkel folytatta a bej√°tsz√°s felkonfer√°l√°s√°t:

Az √∂nkorm√°nyzat f√©l√°ron, 155 milli√≥ forint√©rt v√°s√°rolta vissza az √©p√ľletet - jelentett be Kriza √Ākos. Miskolc polg√°rmestere azt mondta (a bemond√≥ itt elbizonytalanodik √©s l√°that√≥an a s√ļg√≥g√©phez fordul seg√≠ts√©g√©rt) ‚Äúezzel egy √ļjabb, a szocialist√°k √°ltal elherd√°lt vagyont√°rgy ker√ľlt vissza a miskolciak tulajdon√°ba‚ÄĚ.

Ekkor j√∂n a bej√°tsz√°s Kriza sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°r√≥l. A fideszes politikus bejelent√©s√©t al√°festŇĎ narr√°torhang ekkor megism√©tli:

18 √©vvel ezelŇĎtt 135 milli√≥ forint√©rt adta el egy v√°llalkoz√°snak a kor√°bbi v√°rosvezet√©s az Avas sz√°ll√≥ √©p√ľlet√©t.

Majd felid√©zi, hogy a be√≠g√©rt fel√ļj√≠t√°sb√≥l nem lett semmi √©s a sz√°lloda az eny√©szet√© lett.

18 éve, 1997-ben a KDNP-s Kobold Tamás volt miskolc polgármestere.