Na nem √ļgy √©rtve, hogy az ismert Magyar Nemzet-es kolumnista m√°ris be√°llt volna Vona G√°bor p√°rtja m√∂g√©, ott m√©g nem tartunk. √Ām legut√≥bbi publicisztik√°ja felid√©zett egy minapi Cink-irodai besz√©lget√©st, amiben √©pp ezt fejtegettem a koll√©g√°knak, hogy √≥ri√°si a p√°lya a Jobbikban.

Ezt √≠rja teh√°t Puzs√©r R√≥bert T√ļl a retteg√©sen c. hossz√ļ √©s egy√©bk√©nt sok √©rdekes-izgalmas r√©szletet tartalmaz√≥ mŇĪv√©ben:

A Jobbiknak minimális a támogatottsága az értelmiség körében, továbbá nincs semmi kormányzati rutinja.

EbbŇĎl mi k√∂vetkezik?

EbbŇĎl az k√∂vetkezik, hogy a Jobbiknak √≥ri√°si k√°derhi√°nnyal kell megk√ľzdenie. T√©nyleg, h√°t gondoljatok csak bele, kik most a legerŇĎsebb arcaik ‚Äď m√°r Vona mellett, aki maga sem egy Orb√°n V. ‚Äď, hogy kik viszik a t√©m√°ikat, meg hogy milyen pof√°k is bef√©rnek a parlamentbe.

Mag√°n√°l Rig Lajosn√°l √©s a Duna-parti k√∂pk√∂dŇĎn√©l tov√°bb ne is menjetek.

M√°rmost amennyiben ez a p√°rt t√©nyleg radik√°lis n√∂veked√©sbe kezd ‚Äď nem mintha ez idŇĎ szerint is nem lenne nagyobb a kellet√©n√©l ‚Äď, akkor minden munk√°s k√©zre, pontosabban tekerv√©nyes agyra marha nagy sz√ľks√©g lesz. Nem Nov√°k ElŇĎd lesz a Jobbik-bel√ľgyminiszter, ezt az egyet higgy√©tek el nekem. Azt mondj√°tok erre, hogy n√°ci p√°rtba √©rtelmes √©s tisztess√©ges emberek nem mennek? Ezzel kapcsolatban ak√°r fogadni is mern√©k. Nem az a k√©rd√©s, hogy a Jobbik milyen volt, meg nem is az, hogy milyen most. Hanem az, hogy milyen lesz.

Advertisement

A Fidesz sem olyan volt, az MSZP sem, soha senki sem. Az idŇĎk v√°ltoznak, a tempora mutantur.

Lám, mit állít még ez a Puzsér, ugyanott:

Ennek a Jobbiknak m√°r semmi k√∂ze az √∂t √©vvel ezelŇĎttihez. Az egy farkasfalka volt, ezek viszont br√≥kerek, menedzserek, marketingszakemberek √©s hivat√°sos politikusok. Bizonyos √©rtelemben rosszabbak, mert romlottabbak. Viszont nem vesz√©lyesek. Ňźk m√°r nem forradalmat akarnak, hanem ter√ľljasztalk√°mat. √Čs megfizetik az √°r√°t, vagy megfizettetik. Ahogy a g√°rd√°val tett√©k, amelyet, ha j√≥l eml√©kszem, nem TGM zavart sz√©t. √Čs m√©g csak nem is Gyurcs√°ny vagy Orb√°n. Hanem Vona.

Advertisement

Nos, van itt valaki, aki miniszter szeretne lenni? Vagy legal√°bb √°llamtitk√°r? Na?