Több mint 143 milliĂł dollĂĄrt hozott az USA-ban a nyitĂł hĂ©tvĂ©gĂ©n, ennĂ©l jobban film mĂ©g nem indĂ­tott egy adott Ă©v ĂĄprilisĂĄban. A korĂĄbbi csĂșcstartĂł 95 milliĂłval az Amerika KapitĂĄny mĂĄsodik rĂ©sze volt. Ezzel a Furious 7 minden idƑk kilencedik legjobban indulĂł filmje.

Engem meglepett ez a siker. Azt tudtam, hogy van egy erƑs kultusza az utcai autĂłversenyzƑkrƑl, illetve beĂ©pĂ­tett rendƑrökrƑl szĂłlĂł filmsorozatnak, de nem gondoltam volna, hogy ilyen sok embert Ă©rdekel. Csak hogy kicsit perspektĂ­vĂĄba kerĂŒljön a dolog: ezzel a bevĂ©tellel a film jobban indult, mint bĂĄrmelyik Alkonyat vagy Csillagok hĂĄborĂșja. UtoljĂĄra ennĂ©l jobban az ÉhezƑk viadala mĂĄsodik rĂ©sze startolt az USA-ban, mĂ©g 2013-ban.

A Furious 7 elĂ©g jĂł kritikĂĄkat is kapott. Az IMDB-n 8,2 ponton ĂĄll – ez nem annyira mĂ©rvadĂł, inkĂĄbb csak azĂ©rt Ă©rdekes, mert nagyon sok ember ad a honlap Ă©rtĂ©kelĂ©seire –, a Rotten Tomatoes-on a kritikusok 83 szĂĄzalĂ©ka tartotta inkĂĄbb jĂłnak.

A Variety szerint a film annak is köszönheti a nĂ©zƑket – hasonlĂłan a SötĂ©t lovaghoz Ă©s Heath Ledger Joker-szerepĂ©hez –, hogy ez a 2013-ban autĂłbalesetben elhunyt Paul Walker egyik utolsĂł szerepe. Ɛt pedig pont ebbƑl a sorozatbĂłl ismerik sokan.

A Furious 7 ĂĄprilis 2. Ăłta a magyar mozikban is lĂĄthatĂł.

via Variety, The Verge