Az MTVA vez√©rigazgat√≥j√°nak javaslata alapj√°n 2015. √°prilis 15-tŇĎl az MTVA operat√≠v vez√©rigazgat√≥-helyettesi tiszt√©t Vaszily Mikl√≥s t√∂lti be ‚Äď olvasom az MTVA honlapj√°n.

Hogyan olvasom? Csod√°lkozva olvasom.

Ez a közlemény egészben:

Dr. Szab√≥ L√°szl√≥ Zsolt, az MTVA vez√©rigazgat√≥ja a tegnapi napon javaslatot tett az MTVA ‚Äď eddig bet√∂ltetlen ‚Äď operat√≠v vez√©rigazgat√≥-helyettesi tiszts√©g√©nek bet√∂lt√©s√©re. A t√∂rv√©nyi rendnek megfelelŇĎen a javaslatr√≥l √©s a vez√©rigazgat√≥-helyettes kinevez√©s√©rŇĎl dr. Karas Monika, a M√©diatan√°cs eln√∂ke d√∂nt.

Vaszily Mikl√≥st√≥l az MTVA azt v√°rja, hogy az Alap p√©nz√ľgyi, vagyongazd√°lkod√°si, √ľzemeltet√©si √©s adminisztr√°ci√≥s tev√©kenys√©ge hat√©konyabb√°, rugalmasabb√°, gyorsabb√° v√°ljon, tov√°bb√° a gazd√°lkod√°s √°tl√°that√≥s√°ga tov√°bb javuljon.

Vaszily Miklós 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, 1997-ben pedig az ELTE jogi karán diplomázott.

A most 41 √©ves Vaszily Mikl√≥s eddigi p√°lyafut√°sa sor√°n legink√°bb online m√©dia √©s kereskedelmi fel√ľleteket mŇĪk√∂dtetŇĎ v√°llalatok ir√°ny√≠t√°s√°val foglalkozott. 2001-tŇĎl a Portfolio.hu-t kiad√≥ Net M√©dia Zrt. vez√©rigazgat√≥ja volt, majd 2005-tŇĎl az Index.hu Zrt. vez√©rigazgat√≥ja lett. 2007-tŇĎl e t√°rsas√°gok vezet√©se mellett a tulajdonos K√∂z√©p Eur√≥pa M√©dia Zrt. vez√©rigazgat√≥-helyettesi tiszt√©t √©s igazgat√≥s√°gi tags√°g√°t is bet√∂lt√∂tte, akt√≠v szerepet v√°llalva a v√°llalatcsoport mŇĪk√∂dtet√©s√©ben √©s tov√°bbi akviz√≠ci√≥iban. 2010 febru√°rj√°t√≥l 2014 november√©ig az Origo Zrt. vez√©rigazgat√≥ja volt. Munk√°ja sor√°n az √ľzleti folyamatok √°tszervez√©se, a v√°llalati mŇĪk√∂d√©s racionaliz√°l√°sa r√©v√©n az ir√°ny√≠t√°sa alatt mŇĪk√∂dŇĎ v√°llalatok a k√∂lts√©ghat√©konys√°g √©s eredm√©nyess√©g ter√©n jelentŇĎs javul√°son mentek kereszt√ľl.

√Čn ezt nem komment√°lom. Mivel is komment√°lhatn√°m ezt pont √©n?