“Stabil alapokkal zárta 2014-et az MKB Bank”. Ha csak annyit tudsz, hogy ez egy olyan bank, amit tavaly 55 millió euróért megvett a pénzedből a magyar kormány, milyen eredményt tippelnél nekik a közleményük címe alapján? A valóság MÍNUSZ 148 MILLIÁRD forint.

Tök vicces műfaj volt a pöcsfej vállalati sajtóközleményeké, nagy kár, hogy az MKB PR-osztálya elrontotta mindenki szórakozását azzal, hogy kiküldte a legdurvábbat, így a verseny innentől nem lesz érdekes.

A 148 milliárdos, elképesztő gigaveszteséget ünneplő szövegnek - a Figyelő korábbi cikke szerint a bank azóta napi félmilliárd forint veszteséget termel neked és nekem - nemcsak a címe ilyen. Hiszen a cím után ezzel a szöveggel folytatódik:

Szilárd fundamentumok, tulajdonosváltás, egyszeri hatások és reorganizáció, a korábbi sikertelen időszak lezárása, hatékonyabb működés kialakítása, javuló nemzetgazdasági teljesítmény és kilátások - az ellentétes előjelű belső és külső tényezők összességükben negatív adózás előtti eredményt hoztak tavaly az MKB Banknak, amely 2014-ben teljes mértékben önfinanszírozóvá vált. A bank a 2015-ös üzleti évben már nulla adózás előtti eredményre számít, míg 2016 folyamán tevékenysége újra nyereségessé válhat.

Ha nem figyelsz eléggé, és elsiklasz az ünneplés közben csendben meglapuló “negatív” szó fölött százmilliárdos osztalékról is álmodozhatnál ez alapján a himnusz alapján.

Advertisement

(via Portfolio)