Pontos√≠tott a miniszt√©rium, √≠gy kider√ľlt, hogy mindenki t√©vesen gondolta, vas√°rnap online sem rendelhet√ľnk √©lelmiszert vagy b√°rmi m√°st nagyobb boltokb√≥l.

A Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©rium a jelek szerint minden elk√©pzelhetŇĎt megtesz a Tesco kiny√≠r√°s√°√©rt, illetve az √∂sszes fogyaszt√≥ √©let√©nek megnehez√≠t√©s√©√©rt. A t√°rca ugyanis lev√©lben reag√°lt a napi.hu k√©rd√©seire, amiket az online lap azut√°n tett fel, hogy az Index nagyobb cikket k√∂z√∂lt a vas√°rnapi boltbez√°r√°s v√°rhat√≥ hat√°sair√≥l. Az anyagban arr√≥l is √≠rtak, hogy fellend√ľl majd az online kereskedelem, hiszen az online rendel√©sek vas√°rnapi kisz√°ll√≠t√°s√°t nem tiltott√°k meg. Erre √≠rt k√∂zlem√©nyt a t√°rca a Napinak, lesz√∂gezve, hogy ez is tilos. √ćgy fogalmaztak:

Term√©szetesen az √ľgyf√©l online fel√ľleten megrendelheti a sz√°m√°ra sz√ľks√©ges term√©ket, ugyanakkor annak kisz√°ll√≠t√°sa 22 √©s 6 √≥ra k√∂z√∂tt, valamint munkasz√ľneti √©s vas√°rnapi napokon nem t√∂rt√©nhet meg.

Nem tal√°lok szavakat arra, hogy egy korm√°ny mi√©rt akarja visszaforgatni az idŇĎ kerek√©t √©s mi√©rt barmol bele √©rtelmetlen korl√°toz√°sokkal az online kereskedelembe is. Nagyon rem√©lem, hogy az √©rintett c√©gek egy r√©sze felveszi a kesztyŇĪt, √©s a hat√°r mell√© telep√≠tett rakt√°rakkal, k√ľlf√∂ld√∂n bejegyzett weboldalakon kereszt√ľl csak az√©rt is kisz√°ll√≠t vas√°rnaponk√©nt. B√°r att√≥l tartok, hogy logisztikailag az ilyen nem √©rn√© meg nekik.