√Čs nem az√©rt, mert elhallgattunk volna b√°rmit is. √Čppen ellenkezŇĎleg.

Tegnap √≠rt Inkei Bence egy cikket a tunti.hu nevŇĪ oldalr√≥l, ahol siker√ľlt kider√≠teni "a civilnek √°lc√°zott t√ľntik m√∂g√∂tt val√≥j√°ban a balliber√°lis ellenz√©k puccsk√≠s√©rlete √°ll."

Olvas√≥nk h√≠vta fel r√° a figyelm√ľnket, hogy k√∂zm√©di√°ban is szerepelt a h√≠r, ott ezt hozt√°k le az oldalr√≥l:

Majd az egyik port√°l m√°r arr√≥l is √≠rt: az interneten m√°r egy k√ľl√∂n weboldal is indult, amely a t√ľntetŇĎ csoportokat pr√≥b√°lja rendszerezni. Az oldal t√°bl√°zatba rendezi az eddigi demonstr√°ci√≥kat. Felsorolj√°k a szervezŇĎket √©s arr√≥l √≠rnak rajta: szinte minden demonstr√°ci√≥ m√∂g√∂tt val√≥j√°ban jelenlegi vagy egykori politikusok √©s p√°rtok √°llhatnak. Az oldal k√©sz√≠tŇĎirŇĎl azonban a saj√°t oldalukon nincs adat.

Advertisement

A tunti.hu egyik remek tal√°lata volt, amikor kider√≠tett√©k, hogy V√°rady Zsolt az SZDSZ-MSZP korm√°ny ideje alatt adta el a WiW-et a T-Csoportnak. Inkei Bence bevallotta, hogy ŇĎ akkor lak√°st adott el, √©s v√°s√°rolt helyette egy m√°sikat, √©n meg el√°rulom, hogy 2008-ban, a m√°sodik Gyurcs√°ny-korm√°ny alatt (!), a vil√°ggazdas√°gi v√°ls√°g kirobban√°sakor (!!) √©retts√©giztem.