Tavaly februárban arról tárgyalt Rogán Antal Moszkvában, hogy a magyar devizatartalék egy részét a kevésbé stabil dollár (:-DDD) helyett rubelben halmozzuk fel. Az ötletet Varga Mihály is támogatta, aki akkor váltotta Matolcsy Györgyöt mint nemzetgazdasági miniszter.

A l√°togat√°sr√≥l √©s az √∂tletrŇĎl annak idej√©n t√∂bbek k√∂z√∂tt a Priv√°tbank√°r sz√°molt be, k√©sŇĎbb a Fidesz is kiadott egy k√∂zlem√©nyt.

Rem√©lem, a napokban egy olyan k√∂zlem√©nyt is kiadnak majd, hogy ŇĎk m√°r akkor l√°tt√°k, √©s ez√©rt rafin√°ltan m√©gse √≠gy nyitottak kelet fel√©. Mert ha megtett√©k volna, akkor a rubel beszakad√°s√°val Magyarorsz√°g is hatalmasat bukik.

Advertisement

Friss√≠t√©s: idŇĎk√∂zben az al√°bbi k√∂zlem√©nyt kaptuk a Fidesz sajt√≥oszt√°ly√°t√≥l ez √ľgyben:

A tavalyi esztendŇĎben, a moszkvai Dum√°ban p√°rtk√∂zi t√°rgyal√°sok sor√°n felmer√ľlt, hogy az akkor m√©g n√∂vekvŇĎ volumenŇĪ orosz‚Äďmagyar k√ľlkereskedelem z√∂kkenŇĎmentes finansz√≠roz√°sa √©rdek√©ben a k√©t orsz√°g jegybankja k√∂z√∂tt sz√ľlessen forint-rubel swap meg√°llapod√°s. Aki a swap meg√°llapod√°st √∂sszekeveri a devizatartal√©kkal, annak javasoljuk, √ľlj√∂n vissza az iskolapadba.

K√∂sz√∂nj√ľk, fontol√≥ra vessz√ľk. Mindazon√°ltal a t√©m√°ba v√°g√≥ tavalyi √≠r√°sokban nem tal√°ljuk a swap meg√°llapod√°s kifejez√©st.