Ezt mondja a hallucin√°ci√≥s alapon egy p√©terv√°ri csodalak√°sban megjelenŇĎ Superman a Danyila Kozlovszkij alak√≠totta Maksznak 2012 legsikeresebb orosz filmj√©ben, aminek ilyen h√ľlye c√≠me van, hogy –Ē—É—Öless (magyarul teh√°t L√©lekless, √≠gy t√°n m√©g fur√°bb), √©s amit v√©gre megn√©ztem.

Nem rossz, de annyira nem is j√≥, √©s a v√©ge el√©g rendesen el lett cseszve. Egy√©bk√©nt nem a drogoz√°sr√≥l sz√≥l ‚Äď b√°r √ļgy fogy a kokain, mintha ingyen lenne ‚Äď, hanem arr√≥l, hogy a p√©nz nem boldog√≠t.

√Čs amikor befejeztem, mire j√∂ttem vissza az internetbe? H√°t arra, hogy Juh√°sz P√©ter, a h√≠res 5. ker√ľleti √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ a szeretet hangj√°n nekirontott Deutsch Szem√ľveg Tam√°snak a Facebookon. A poszt hossz√ļ, csak a l√©nyeget emelem ki:

Tam√°s, √©n tudom, hogy te fogyasztott√°l k√ľl√∂nb√∂zŇĎ drogokat. Onnan tudom, hogy sok k√∂z√∂s ismerŇĎs√ľnk van, akikkel ezt k√∂z√∂sen tetted. Megvolt az a lehetŇĎs√©ged, hogy ne sz√≥lalj meg az √ľgyben, √©s √©n is tiszteletben tartottam volna azt, hogy ez a mag√°n√©leted r√©sze. √Čn ma sem azt √≠t√©lem el, hogy ilyet tett√©l, hanem azt, hogy ezt nem v√°llalod. Hogy a fŇĎn√∂k√∂d id√©zzem: nem vagy f√©rfi, nem √°llsz bele, hanem hazudsz, mint egy ovis kisgyerek, aki azt hiszi, hogy a f√ľllent√©se √°ltal megv√°ltozik a val√≥s√°g. Teh√°t azt √°ll√≠tom, hogy drogozt√°l.

Advertisement

Aztán még arra is biztatja ez a JP ezt a DT-t, hogy menjen csak bíróságra, mert ha kell, be lesz bizonyítva, hogy mi az igazság valójában.

√öristen, mi lesz ebbŇĎl? (Update: Naturellement.)

Viszont SupermanrŇĎl, Danyila Kozlovszkijr√≥l √©s a nemzetk√∂zi terrorizmusr√≥l m√©g az jutott eszembe, hogy az egy√©bk√©nt is tov√°bbi bev√©telekre szomjaz√≥ korm√°ny ‚Äď gondoljatok csak fizetŇĎss√© tenni tervezett aut√≥p√°lya-szakaszokra! ‚Äď igaz√°n legaliz√°lhatna egy eg√©szs√©geset. Azt√°n csin√°lhatna monop√≥liumot, beh√ļzhatn√° a term√©kk√∂rt a nemzeti doh√°nyboltok rendszer√©be ‚Äď vagy l√©trehozhatn√° a nemzeti drog√©ri√°k h√°l√≥zat√°t, egy csom√≥ haver j√°rhatna j√≥l megint ‚Äď, √©s m√°ris meg lenne oldva a k√∂lts√©gvet√©si lyukak problematik√°ja. R√°ad√°sul le lenne sz√°molva a drogmaffi√°val √©s puszta k√©zzel ki lenne h√ļzva egy sor liber√°lis figura m√©regfoga.

Advertisement

Jól kitaláltam? Szerintem igen, és még jutalékot vagy trafikot sem kérek érte.

[az illusztráció Boros András munkája]