Orb√°n Viktor szerint minden √ļjs√°g√≠r√≥ potenci√°lis maffi√≥z√≥. Probl√©ma-e, hogy a magyar minisztereln√∂k az√©rt vetn√© al√° k√∂telezŇĎ drogtesztnek a magyar √ļjs√°g√≠r√≥kat, "hogy l√°tni lehessen, kire lehet sz√°m√≠tani a drogmaffia elleni harcban"?

Nem!

√Čn p√©ld√°ul nagyon sz√≠vesen egyeztetn√©k errŇĎl a maffiak√©rd√©srŇĎl a minisztereln√∂k √ļrral, mert igaz√°b√≥l m√°r nekem kellemetlen, amikor a reggeli szerkesztŇĎs√©gi √©rtekezleten t√∂bb a v√©res l√≥fej, mint a hadra foghat√≥ riporter. Az alb√°nok 25 sz√°zal√©kai nem fogj√°k meg√≠rni a cikket, ahogy r√©gi pesti drogszerkesztŇĎmond√°s tartja, ezt j√≥l l√°tja a minisztereln√∂k √ļr. A helysz√≠nre pedig kap√°sb√≥l van k√©t javaslatom:

  • vagy legyen az a Dorottya utcai √©p√ľlet, amit a korm√°nysz√≥vivŇĎ s√≥gora √°ltal vezetett luxemburgi c√©g vehetett meg nyomott √°ron a Fidesz frakci√≥vezetŇĎje √°ltal vezetett belv√°rosi √∂nkorm√°nyzatt√≥l, hogy ott Gir√≥-Sz√°sz Andr√°ssal k√∂z√∂sen 3 milli√°rdb√≥l sz√°llod√°t √©p√≠tsen
  • vagy legyen abban a kisk√∂r√ļti √ľzlethelyis√©gben, amit a Fidesz frakci√≥vezetŇĎje √©s helyettese ir√°ny√≠t√°s√°val a belv√°ros √∂nkorm√°nyzat m√©lyen √°r alatt adott el Portik Tam√°s maffi√≥z√≥ volt √©lett√°rs√°nak ‚Äď aki az √∂n legfŇĎbb tan√°csad√≥ja, Habony √Ārp√°d nagyb√°tyj√°nak exfeles√©ge ‚Äď, hogy a vevŇĎ p√°r h√≥napon bel√ľl 50 mill√≥t keressen az akkor m√°r piaci √°ron tov√°bbadott bolthelyis√©ggel.

(Kedves minisztereln√∂k √ļr, m√°r a rem√©nybeli tal√°lkoz√≥nk elŇĎtt, ez√ļton szeretn√©m megk√∂sz√∂nni, hogy 11 √©s 12 √©ves gyermekeimnek, akik a koruk miatt sajnos nem tapasztalhatt√°k meg a R√°kosi-korszak szt√°linizmus√°t, ilyen p√∂pec √©lŇĎ bemutat√≥t tart abb√≥l, milyen az, amikor az √°llamhatalom √∂nk√©nyesen kiv√°lasztott t√°rsadalmi csoportokat a legdurv√°bb bŇĪn√∂kkel b√©lyegez meg √©s gyal√°z nagy nyilv√°noss√°g elŇĎtt. √Čn szem√©ly szerint semmi hŇĎsit vagy nemest nem tal√°ltam eddig az √ļjs√°g√≠r√°sban, romantikusat v√©gk√©pp nem, de most √∂r√ľl√∂k, hogy virtu√°lisan ott √©rezhetem magam a kul√°kok, a polg√°ri √©rtelmis√©giek, a r√©gi arisztokrat√°k mellett a v√°dlottak padj√°n.

Advertisement

Dr√°ga minisztereln√∂k √ļr, √©n egy√©bk√©nt pontosan tudom, hogy √∂n ezeket a borzaszt√≥an vicces szavakat csak az√©rt mondta el, hogy az eml√≠tett Habony √Ārp√°d kommunik√°ci√≥s taktik√°j√°nak megfelelŇĎen √©letben tartsa a droteszt√ľgyet, tiltakoz√°sokat kiprovok√°lva, hogy a joggal tiltakoz√≥kat azt√°n a drog t√°mogat√≥ik√©nt b√©lyegezhesse meg. Azt is tudom, hogy elvileg m√°r azzal is bes√©t√°ltam a Habony-utc√°ba ‚Äď valahol ott van a Rog√°n;Csipak-f√©le Fashion Street k√∂zel√©ben, ugye? ‚Äď, hogy egy√°ltal√°n reag√°lok az √∂n szavaira.

√Čn azonban tipikus magyar √ļjs√°g√≠r√≥k√©nt ma m√°r annyi drogot adtam-vettem, hogy √≠gy 11 √≥ra t√°jban ezt is megtehetem, alb√°n, vietnami √©s afg√°n sz√ľleim ugyanis m√°r √°t is utalt√°k a mai t√°mogat√°st. Annyival tal√°n nem tudtak megtolni, mint Szijj√°rt√≥ P√©tert √©s Rog√°n Antalt az ŇĎ sz√ľleik, de egy ilyen lev√©l meg√≠r√°s√°ra az√©rt futja belŇĎle.)