A 444 írja, hogy Losonczi Kata Célpont-riporter megkereste levélben ennek a három újságnak a főszerkesztőit. Ez a szöveg:

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Felmérést készítünk a Hír Tv Célpont című műsorához. Arra lennénk kíváncsiak, hogy az Önök szerkesztőségéből hány újságíró vállalná a drogtesztet? Megkövetelnék-e a munkatársaktól a vizsgálatot vagy tervezik-e ennek bevezetését? Lehet-e a szerkesztőségben kábítószert fogyasztani, van-e a munkaszerződésekben erre vonatkozó tilalom? Mi a szerkesztőség álláspontja a marihuána legalizálásáról?

Válaszukat előre is köszönjük.

A Miniszterelnök Úr egyébként ma reggel a Kossuth Rádióban a dorgmaffia kinyírásának szándékával indokolta az elhíresült Kocsis Máté felvetést. Aggódott egyet az új szintetikus drogok megjelenése miatt, és jelezte: a kormány eldöntötte, hogy ebben a ciklusban megtisztítja a drogmaffiától Magyarországot. Azzal magyarázta a politikusokra, újságírókra, közbizalmi állást betöltőkre kiterjesztendő drogtesztet, hogy aki drogot fogyaszt, arra nem lehet számítani a drogmaffia elleni küzdelemben, "tisztázni kell, ki hol áll". A gyerekekre nem tennék kötelezővé a tesztet, de szerinte a szülőknek segítséget kell adni, hogy gyermekeik ne váljanak áldozattá. Azaz szülői kérésre minden iskolában elvégezhető lenne a teszt.