Irtó vicces prezentációt fújt be a szél az ablakunkon. Ezzel az anyaggal vehették rá a Nézőpont Intézetet, hogy fektessen be egy fideszes fiataloknak szánt blogba, aminek a bevallott mintaképe a Cink volt – a nevünk háromszor is előkerül az anyagban.

A végén sajnos dobták a nevet, így lett belőlük OXOX.

Horváth Balázs és a nézőpontos Veisz Márton neve szerepel azon a 2013. novemberi prezin, ami az akkor még reménybeli tulajdonosnak vázolta, milyen lenne az a fiataloknak szóló – mintaképei között a Mandinert és a Cinket megemlítő – blogszerű oldal, ami végül szakított a képzeletbeli hőssel, és OXOX néven futott be rövid, de szórakoztató karriert. (A szövegben feltűnő Bonum Semen nem egy gótikus-arcraélvezős pornószájt, hanem a Nézőpont Intézet másik neve.)

Ha nem emlékeznél, az OXOX az oldal, ami eszerint fideszes Cink akart volna lenni, de pár hónapos karrier után akkor robbant szét, amikor egy álhír – ráadásul a Fidesznek kellemetlen álhír – közlése után kirúgtak mindenkit.

Az oldal azóta újraindult, elvileg a munkatársak tulajdonában.

A témában kérdéseket küldtem a bloggereknek és a Nézőpontnak is, ha válaszolnak, pontosabban fogjuk tudni, hogy pillanatnyilag kinek mekkora tulajdonrésze van a lapban.

Advertisement

A "modern, bloszerű híroldal" prezentációjának elején leszögezik, hogy miközben az internetes hírfogyasztás "a fiatalok körében a legfontosabb", igazából nincs "potens konzervatív híroldal".

Advertisement

Ezért akarták a jobbos, de politikailag nem feltétlenül elkötelezett, 35 évesnél fiatalabb budapestieket megszólítani a Kárpát Kapitánnyal.

Ezután kerül elő először a Cink a két legfontosabb vetélytárs egyikeként, helyesen észrevéve, hogy nálunk nincsenek hirdetések.

Advertisement

A prezentációból kiderül, hogy már akkor a mostanihoz hasonló, csempe alapú dizájnt képzeltek el. A leendő lapra leselkedő veszélyek között sorolták fel a jobboldali beskatulyázás mellett a hirdetők hiányát is. Igen bölcsen.

Imádkozzunk együtt, hogy ha valaki megvenné a lapot, keresztelje vissza Kárpát Kapitányra!