RendŇĎr√∂ket h√≠vtak az √°rlesz√°ll√≠t√°sok miatti vereked√©sekhez Londont√≥l Glasgowig sz√°mos nagy√°ruh√°zhoz, letart√≥ztat√°sok is t√∂rt√©ntek.

A kor√°bban k√∂z√∂lt, Asd√°ban k√©sz√ľlt felv√©telek nem elszigetelt esetet mutattak, hanem orsz√°gszerte tumultu√≥zus jelenetek alakultak ki az olcs√≥ plazmat√©v√©k √©s X-Boxok miatt. A manchesteri rendŇĎrs√©g eddig h√°rom f√©rfit vett ŇĎrizetbe, egy nŇĎre pedig r√°esett egy t√©v√©. Egy Tesc√≥ban k√©tsz√°z ember nem volt hajland√≥ elhagyni az √ľzletet, noha addigra a teljes √°ruk√©szlet elfogyott, √©s ezek csak a Manchester k√∂rny√©k√©n t√∂rt√©ntek.

A rendŇĎrs√©g mindenesetre az √°ruh√°zakat hib√°ztatja a t√∂rt√©ntek√©rt, mondv√°n, hogy abszol√ļt v√°rhat√≥ volt, ami ma t√∂rt√©nt, √©s csal√≥dtak az √°ruh√°zakban, ami√©rt nem k√©sz√ľltek fel erre a helyzetre.

Advertisement

A londoni rendŇĎrs√©g pedig a Twitteren figyelmeztetett, hogy hi√°ba a fekete p√©ntek, att√≥l m√©g ugyan√ļgy testi s√©rt√©snek minŇĎs√ľl valakit a f√∂ldre l√∂kni egy h√ļszfontos k√°v√©fŇĎzŇĎ miatt.

A BBC √°ltal id√©zett szemtan√ļk elk√©pesztŇĎ √°llapotokr√≥l, tolong√°sr√≥l, ord√≠toz√°sr√≥l, vereked√©sekrŇĎl sz√°moltak be, az internet pedig tele van elrettentŇĎ k√©pekkel √©s vide√≥kkal. Rem√©lj√ľk, j√∂vŇĎre n√°lunk sem csak online le√©rt√©kel√©sek lesznek a fekete p√©nteken!