Patrick George, a Jalopnik egyik szerzŇĎje, azt hitte, hogy csak ŇĎ van, a kanyarg√≥s √ļt, meg az 580 l√≥erŇĎs Camaro. Azt√°n megl√°tta a boz√≥tb√≥l kikandik√°l√≥ rendŇĎraut√≥t.

Amerik√°ban √°llama √©s megy√©je v√°logatja, hogy mit kezdenek a gyorshajt√°ssal. Patrick, √≥ri√°si pech√©re, Virgini√°ban volt. Az aut√≥kkal √©s a sebess√©ggel √≥vatos viszonyban l√©vŇĎ orsz√°gban eleve mindenki nagyon lassan vezet, de a v√°nszorg√°snak √©s a gyorshajt√°s komikus t√ļlkriminaliz√°l√°s√°nak is vannak szintjei. Virginia √°llam Rappahannock megy√©je, ahol Patrick 150 km/h-s gyorshajt√°sa egy 90-es √∂vezetben h√°rom nap b√∂rt√∂nt jelentett, a sk√°la fogyat√©kos v√©g√©n tal√°lhat√≥.

A Chevrolet Camaro ZL1-ben nagyon k√∂nnyŇĪ gyorsan menni. 6,2 literes, kompresszoros V8 van benne, Patrick az √©lm√©nyt √ļgy √≠rja le, hogy az aut√≥ egy l√≥erŇĎt √©s nyomat√©kot ok√°d√≥ tŇĪzolt√≥fecskendŇĎ. Sajt√≥√ļton volt, a GM k√©pviselŇĎje √ľlt mellett, amikor egy vid√©ki √ļton elkapt√°k ŇĎket. Nem tart√≥ztatt√°k le, √©s nem is kobozt√°k el a kocsit ‚Äď mindkettŇĎt megtehett√©k volna ‚Äď, de beid√©zt√©k.

Soha semmilyen t√∂rv√©nyelleness√©get nem k√∂vetett el, √©s az aut√≥val teljesen lakatlan ter√ľleten ment, de m√©g √≠gy is ar√°nytalan, h√°tborzongat√≥ b√ľntet√©st kapott: a 400 doll√°ros b√≠rs√°g √©s jogos√≠tv√°ny√°nak t√≠znapos bevon√°sa mellett h√°rom napot kellett b√∂rt√∂nben t√∂ltenie. Patrick sajnos nem k√∂ltŇĎ, mint Faludy Gy√∂rgy ‚Äď aki a kommunist√°k b√∂rt√∂neiben t√∂lt√∂tt h√°rom √©v alatt verseket √≠rt fejben ‚Äď, √≠gy a h√°rom nap alatt hal√°lra unta mag√°t, √©s hal√°losan unalmas emberek hal√°losan unalmas t√∂rt√©neteit hallgatta, jellemzŇĎen arr√≥l, hogy hogyan ker√ľltek b√∂rt√∂nbe. Mindez az √°llamnak napi 104 doll√°rj√°ba ker√ľlt.

Patrick hamarosan lel√©p a k√∂rny√©krŇĎl √©s visszak√∂lt√∂zik Texasba, ahol amerikai viszonylatban viszonylag norm√°lisan lehet aut√≥zni (a sebess√©ghat√°r a legt√∂bb aut√≥p√°ly√°n 130 km/h, √©s van, ahol 137!!). Nyomaszt√≥ √©lm√©ny√©rŇĎl cikket √≠rt, itt lehet elolvasni.