H√°tborzongat√≥ rekl√°mklippel √©s tal√°nyos √∂ninterj√ļval indult √ļjra az Oxox, ami az√©rt szŇĪnt meg, mert okt√≥ber elej√©n "Br√©king: A Sz√°zadv√©g v√°s√°rolta fel a N√©pszabit!" c√≠mmel k√∂z√∂lt cikket, ami hamis inform√°ci√≥nak bizonyult.

B√°r a sz√©lesebb k√∂z√∂ns√©g √ļgy ismerheti ŇĎket, mint akik kirobbantott√°k Zim√°ny Linda √©s Jude Law kamu sm√°rol√≥s sztorij√°t, az Oxox a bulv√°r- √©s √©letm√≥danyagok mellett korm√°nybar√°t politikai tartalmakat szeretett volna sug√°rozni a fŇĎleg huszon√©ves k√∂z√∂ns√©gnek. H√°t nem j√∂tt be nekik, hogy ezt ilyen facebookos aj√°nl√≥kkal pr√≥b√°lj√°k meg:

‚ÄěMegsz√ľletett az ideol√≥giai n√©zetek felett √°t√≠velŇĎ testv√©ris√©g a magyar jobb- √©s baloldal k√∂z√∂tt. A N√©pszabads√°got a Fideszes Sz√°zadv√©g √©s az MSZP Szabad Sajt√≥ Alap√≠tv√°nya imm√°r k√∂z√∂sen ir√°ny√≠thatja."

FŇĎleg, hogy a h√≠r m√©gcsak igaz sem volt.

De a lap hat hetes le√°ll√°s ut√°n most √ļjraindult. Horv√°th Bal√°zs fŇĎszerkesztŇĎ - a Magyar Nemzetes fŇĎszerkesztŇĎ-helyettes D. Horv√°th G√°bor fia - ezt √∂ninterj√ļ form√°j√°ban tudatos√≠totta az olvas√≥t√°borral.

Advertisement

A fura √≠r√°sb√≥l kider√ľl, hogy t√©nyleg v√©gleg √∂sszevesztek a tulajdonossal, majd

A sr√°cokkal sok-sok kocsmai k√∂ny√∂kl√©st, gondolkod√°st k√∂vetŇĎen arra jutottunk, hogy √∂sszedobjuk a p√©nzt √©s megv√°s√°roljuk az OXOX-ot, mert mi ilyen rohadt gazdag sz√ľlŇĎk gyermekei vagyunk.

Ezt az ironikus gazdagoz√°st, bevallom, nem eg√©szen √©rtem. Arra utalhatnak, hogy b√°rki cs√≥r√≥ proli megvehet egy k√∂zepesen bej√°ratot sz√°jtot, ha esz√©be jut? Igaz√°b√≥l t√∂k szeg√©nyek mind a h√°rman, csak ezt ilyen k√∂rm√∂nforntan fogalmazza meg? De akkor mibŇĎl vettek √ļjs√°got maguknak? Vagy ez az a fajta Gozsdu-udvari gazdaghumor lenne, amit nem √©rtek? M√°r azt se √©rtem, hogy mit nem √©rtek!

Advertisement

Mert a z√°r√≥ k√©rd√©s-v√°lasz alapj√°n az sem kiz√°rt, hogy sz√≥ sem volt kiv√°s√°rl√°sr√≥l, hanem sim√°n megkapt√°k a domaint √©s most p√©nzt pr√≥b√°lnak gr√ľndolni hozz√°:

Konkrétabban?

Konkr√©tabban arra gondolok, hogy olyan lelkes, h√≠rport√°lba befektetni v√°gy√≥ √ľzletemberek megkeres√©s√©re v√°runk, akik nem sajn√°lj√°k r√°nk a p√©nzt.

Advertisement