Az Index olyan impresszumot csinált magának, amilyen a 444-nek van? A 444 hirtelen leszedte az összes képet a saját impresszumából!

Mik√∂zben Amerika Fidesz-rezsim korrupt embereire vad√°szik, √©s b√°rmelyik pillanatban j√∂het a h√≠r arr√≥l, hogy bilincsben raktak rep√ľlŇĎre valami vez√©rfideszest, v√°ratlanul felszikr√°ztak az indulatok a magyar online m√©diapiacon is.

Miut√°n az Index p√©nteken bevezetett p√°r √ļjdons√°got, lehetŇĎv√© t√©ve p√©ld√°ul a szerzŇĎk k√∂vet√©s√©t, a r√°ncfelvarr√°s r√©szek√©nt meg√ļj√≠totta az impresszum√°t is. Meg√≠rtam √©n is, hogy pont olyan lett az eredm√©ny, mint a 444-√©. Ami vicces, mert t√©ny, hogy a vil√°gban divatos az ilyesmi, de az is t√©ny, hogy n√°lunk a 444 csin√°lt ilyet elŇĎsz√∂r, √©s az Index kor√°bban p√©ld√°ul a cikkek pontokba szedett bevezet√©s√©t is - hogy, hogy nem - pont azut√°n vette √°t, hogy ez a formai elem a 444-en megjelent. Igaz, hogy ilyesmi l√©tezett m√°shol is, de am√≠g nem tetszett meg a 444-nek, az Index sem √©rdeklŇĎd√∂tt.

Advertisement

Azt√°n ott van az Index "Mindek√∂zben" nevŇĪ c√≠mlapos mikroblogja, ami ugyanaz, mint a 444 mŇĪsorvezet√©se.

Az √ľgybŇĎl, ha j√≥l l√°tom, mostanra hatalmas s√©rtŇĎd√©s lett, a 444-es k√©pek lev√©tel√©t m√°ssal nem nagyon lehet magyar√°zni.

Pedig egy lap impresszum√°n√°l jelent√©ktelenebb dolgot egyszerŇĪen elk√©pzelni sem lehet.

Advertisement

Az online sajt√≥ban a divatos mot√≠vumok √°temel√©se a sz√≥ szok√°sos √©rtelm√©ben nem sz√°m√≠t lop√°snak. Mindenki lop, vagyis mindenki igyekszik a l√©tezŇĎ megold√°sok k√∂z√ľl a legpraktikusabbakat √∂sszemixelni, mindenki figyel mindenkit. Nem p√©ld√°tlan dolog valami teljesen √ļjat kital√°lni, de nem is gyakori. Az m√°s k√©rd√©s, hogy az ember ennek ellen√©re nagyokat nevet, amikor valaki gyakorlatilag egy az egyben, elemrŇĎl elemre lelopja egy m√°sik menŇĎ oldal k√ľlsej√©t, mint tette ezt p√©ld√°ul a vs.hu az indul√°sakor.

√Čs az is feltŇĪnŇĎ, ha egy oldal sorozatban egym√°s ut√°n ugyanannak a konkurensnek veszi √°t a jellegezetes √ļj√≠t√°sait, r√∂vid idŇĎn bel√ľl. Nem bŇĪn, nem undor√≠t√≥ lop√°s, de humoros.

Az Index r√©gebben arr√≥l volt h√≠res, hogy √ľgyesen, sokkal a hazai konkurensei elŇĎtt megtal√°lta a vil√°gban az √°tv√©telre √©rdemes, progressz√≠v dolgokat. Az Index, vagyis ebbŇĎl a szempontb√≥l Uj P√©ter, mert az alapvetŇĎ diz√°jnk√©rd√©seket v√©gig k√©zben tartotta. Ami√≥ta elment, az Index m√°r Magyarorsz√°gon is rendszeresen tal√°l k√∂vetni √©rdemes p√©ldak√©pet. Minden esetben a 444-et.

Advertisement

Sz√≥val az online tolvajoz√°st nem kell olyan nagyon komolyan venni, itt nyilv√°n az m√©rges√≠ti a hangulatot, hogy a 444 t√ļlnyom√≥ r√©szben volt indexesekbŇĎl √°ll, az √©l√©n Uj P√©terrel mint Index-alap√≠t√≥val.

√Čn ink√°bb b√ľszke lenn√©k, √©s √∂r√ľln√©k neki, ha minden √ļj√≠t√°som leny√ļln√°k, mert az azt jelenten√©, hogy j√≥kat √ļj√≠tottam, ŇĎk meg k√©ptelenek voltak jobbat kital√°lni. Deh√°t nem vagyok Uj P√©ter.