Hallot√°l m√°r Lefkovics "Lecs√≥" Gy√∂rgyrŇĎl? Kis t√ļlz√°ssal √∂v√© a f√©l Belv√°ros, pl. az √Ėtkert, az Innio, a BOB, a Lacikonyha, a TG Italiano √©s a Tokio √©tterem is. √Čs ŇĎ az egyetlen, aki a Bazilika el√© is √©p√≠thet √°lland√≥ fedett teraszt. Ebben Rog√°n polg√°rmester gyakran szem√©lyesen d√∂nt.

Rog√°n Antal t√©nyleg k√©nyes arra, hogy milyen teraszok, dobog√≥k vagy m√°s idŇĎszakos fel√©p√≠tm√©nyek ker√ľlnek a ker√ľlete dr√°ga d√≠szburkolataira. A filmiparban k√∂ztudott, hogy a forgat√°si-ter√ľletfoglal√°si enged√©lyek √ľgy√©ben is szem√©lyesen ŇĎ maga hat√°roz. √ćgy utas√≠totta el egyszer, hogy egy rekl√°mfilm forgat√°s√°hoz a Bazilika elŇĎtti Szent Istv√°n t√©ren egy napra fel√°ll√≠tson egy mobil dobog√≥t a st√°b, amelyben a csajom is dolgozott.

Az ember azt hinn√©, hogy ha valaki ezek ut√°n a t√©ren √°ll√≥ √©p√ľlet homlokzat√°t megbontva ‚Äď a Vil√°g√∂r√∂ks√©g r√©sz√©t k√©pezŇĎ Bazilika k√∂zels√©ge miatt szab√°lytalanul ‚Äď ki√©p√≠t egy √°lland√≥ fedett teraszt, akkor azt feln√©gyelik. M√°rmint az eredeti √°llapot vissza√°ll√≠t√°sa ut√°n.

H√°t term√©szetesen nem. A polg√°rmesteri hivatal az √ľgyben √©rdeklŇĎdŇĎ FigyelŇĎnek elismerte, hogy Lefkovics terasza miatt enged√©ly n√©lk√ľl bontott√°k meg a homlokzatot, de sebaj mert "a fennmarad√°si enged√©lyez√©s folyamatban van".

A cikk am√ļgy is √©rdekes, a sztori csak egy anekdota benne, mert az √≠r√°s alapvetŇĎen a kevesek √°ltal ismert vend√©gl√°t√≥s mogulr√≥l, a Leroy l√°nc alap√≠t√≥j√°r√≥l sz√≥l, aki a FigyelŇĎ szerint Rog√°n szocialista elŇĎdj√©vel is j√≥ viszonyban volt.

Ha csak egy nyomtatott sajt√≥term√©ket veszel hetente, √©n a FigyelŇĎt aj√°nlom. Minden sz√°mban van legal√°bb egy √©rdekes sztori, nemritk√°n t√©nyfelt√°r√°s vagy leleplez√©s, a feldolgozott t√©m√°k relev√°nsak, a hangv√©tel pedig norm√°lisan kiegyens√ļlyozott.