Hozzászokhattunk, hogy a budapesti utcán is lehet értelmes hamburgert kapni, nem kell ráfanyalodni a City Grillt 1988-ban kiváltó McDonald's termékeire. Van Zing, Ring, Black Cab két helyen, Burger & Love, Manga Cowboy, a Kocka, és hogy a legjobbat mondjam: Pesti Burger.

A McDonald's preszt√≠zse Amerik√°ban m√©g lejjebb van, mint Eur√≥p√°ban. A Nyugati P√°lyaudvar p√∂pec "mekije" √©rtelmezhetetlen f√©nyŇĪz√©s egy gyors√©tteremnek az √≥ce√°n t√ļloldal√°n. De most val√≥sz√≠nŇĪleg a McDonald'sn√°l is feltŇĪnhetett, hogy v√°ltozik a street food kult√ļr√°ja, √©s √ļgy √°ltal√°ban a k√∂z√©poszt√°ly √©tkez√©si szok√°sai is az eg√©sz vil√°gon. M√°r nem az √∂tvenes √©veket √≠rjuk, amikor t√©nyleg a gyors t√∂meg√©tkeztet√©s volt a gyors√©ttermek fŇĎ vonzereje.

√ögyhogy Ausztr√°li√°ban k√≠s√©rleti jelleggel bevezettek egy Create Your Taste n√©vre keresztelt sziszt√©m√°t, ahol a k√∂vetkezŇĎ 21 sz√°zadi m√≥don rendelhet√ľnk magunknak szem√©lyre szabott burgert, √©s azt m√©g az asztalhoz is kihozz√°k:

√Ėtletem sincs, hogy siker√ľlt elfogyasztani v√©g√ľl ezt a sz√∂rnyeteget, mindenesetre a magam r√©sz√©rŇĎl sz√≠vesebben nyomkodn√°m ezt a termin√°lt, mint enn√©m a m√©rhetetlen√ľl unalmas Big Mac- √©s McRoyal-men√ľket.

Advertisement

Am√ļgy meg: azt gondolom, nem vagyunk nagyon messze azokt√≥l az idŇĎktŇĎl sem, amikor a Borsodi vagy a Heineken jelentkezik majd limit√°lt sz√©ri√°s k√©zmŇĪves s√∂r√∂kkel √©s IPA-kkal. √Čn legal√°bbis m√°r ezen √ľgyk√∂dn√©k, ha s√∂rmultin√°l lenn√©k kital√°l√≥ember.