4:49 van most, √©s √©n m√©g mindig olyan magasr√≥l tojom le a 6:00-s magyar‚Äď√©szak√≠rt, mint amikor Balog Zolt√°n emberminiszter L. Simon L√°szl√≥ v√°ll√°ra √°llva alak√≠tott hasmen√©ses zsir√°fot a Fidesz-farsangon.

Ilyen még életemben nem volt.

Ami√≥ta van rendes fizet√©sem, ha a v√°rosban voltam, elmentem minden v√°logatott t√©tmeccsre, sŇĎt nagyn√©ha m√©g a bar√°ts√°gos p√∂csk√∂d√©sekre is. Egy√°ltal√°n nem √©rdekelt, milyen szar a v√°logatott. R√©gen rossz lenne, ha ez d√∂ntene a meccsre menetelrŇĎl!

Az√©rt j√°rtam el minden v√°logatott t√©tmeccsre, mert elŇĎttem is tiszt√°zatlan okokb√≥l szurkol√≥ vagyok, √©s hi√°ba van olyan v√°logatottam, amilyen, ha nem megyek ki a meccseire, √©s egy idŇĎ m√ļlva √≥hatatlanul meghalok, akkor elŇĎtte p√°r m√°sodperccel m√©g szembes√ľln√∂m kell azzal is, hogy mekkora egy segg voltam. Hiszen egy √©letem volt, annak a meccseit meg kihagytam, √≠gy azt√°n visszamenŇĎleg az is megk√©rdŇĎjelezŇĎdik, hogy szurkol√≥ voltam-e egy√°ltal√°n. √Čs ki akarna a hal√°la elŇĎtti pillanatokban ilyen h√ľlyes√©gekre gondolni?

De most m√©gsem leszek ott, sŇĎt az sem eg√©szen biztos, hogy t√©v√©ben n√©zni fogom-e. Az√©rt nem megyek el, mert a Fradi-stadionban rendezik, ami n√°lam a szimb√≥luma lett az MLSZ megŇĎr√ľl√©s√©nek, vagyis a marad√©k, sz√≠v√≥san kitart√≥ drukkerek sz√°nd√©kos el√ľld√∂z√©s√©nek.

Hihetetlen√ľl ki√°br√°nd√≠tott, amikor p√°r napja r√°j√∂ttem, hogy a legidi√≥t√°bb, korl√°tolt √∂sszesk√ľv√©selm√©let-h√≠vŇĎknek van igazuk, √©s az MLSZ t√©nyleg sz√°nd√©kosan arra j√°tszik, hogy ne j√°rjanak n√©zŇĎk a magyar bajnoki √©s v√°logatott meccsekre. EgyszerŇĪen nincs ugyanis m√°s megold√°s vagy magyar√°zat arra, amit a szurkol√≥i-, futball- √©s egy√©b k√°rty√°k k√∂vethetetlen √©s fizikailag kiv√°lthatatlan rendszer√©vel mŇĪvelnek. A dolognak l√°tv√°nyosan nincs semmi racion√°lis √©rtelme, azon k√≠v√ľl persze, hogy 900-an voltak kinn az MTK-Fradin.

Advertisement

Na de mi√©rt k√ľzdene az√©rt az MLSZ, hogy ne legyenek n√©zŇĎk? - k√©rdezhetsz vissza joggal.

H√°t az√©rt, mert Cs√°nyi S√°ndor igazi, kegyetlen bossz√ļt akar √°llni Orb√°n Viktoron, ami√©rt a minisztereln√∂k sz√©tcseszte Cs√°nyi foggal-k√∂r√∂mmel v√©delmezett √©letmŇĪv√©t, vagyis az OTP Bankot. Olyan bossz√ļt, ami nem egy gyors pofon, hanem hosszan √©s igaz√°n f√°j Orb√°nnak. Tal√°n m√°r Pint√©r Attila sz√∂vets√©gi kapit√°nyi kinevez√©se is a kifinomult bossz√ļhadj√°rat r√©sze volt. De ez a mostani k√°rtyareform eg√©szen biztosan.

√Čn tisztelem √©s √©rdeklŇĎdve n√©zem a bossz√ļt, fŇĎleg, ha nem r√°m ir√°nyul √©s filmen mutatj√°k, de k√©t oligarcha tusakod√°s√°hoz nem akarok assziszt√°lni. K√°r az eg√©sz√©rt, mert az √©leten √°t tart√≥ szop√°s√©rt, amit a rettenetes N√©p- majd Pusk√°s Stadionban val√≥ meccsn√©z√©s jelentett, igaz√°n meg√©rdemeltem volna egy olyan meccset, ahol a sz√≥ hagyom√°nyos √©rtelm√©ben l√°tok is valamit.

Advertisement

H√°t ez nem j√∂tt √∂ssze, √©s baromira f√©lek, hogy ezek ut√°n neh√©z lesz √ļjra fel√ľln√∂m a v√°logatott bulivonat√°ra, √©s a v√©g√©n √∂r√∂kre kikopok. De ink√°bb ez, minthogy k√©t ilyen p√∂csfej r√°m egy√°ltal√°n nem tartoz√≥ tusakod√°s√°hoz assziszt√°ljak.

Assziszt√°ljon ezeknek a Hern√°di Zsolt!

De hogy legyen itt valami sz√≥rakoztat√≥ is, √≠me a v√©g√©re minden idŇĎk legklasszabb magyar focifilmje, jobb a R√©gi idŇĎk focij√°n√°l is, most k√©sz√ľlt a Trollfoci st√ļdi√≥iban:

(illusztráció: trollfoci)