This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

16 dolog, ami bal kézzel nyűg (és 2 dolog, ami nem)

Kettétört a kezemben a vizespoharam, volt sok vér, a jobb kezem most csak lóg, mint az eső lába. Megtudtam, micsoda szívás egy darab balga kézzel élni. Íme a korántsem teljes lista.

Advertisement

1. Pulóvert húzni

Eddig sose tűnt fel, mennyire kritikus felhúzás közben rámarkolni a mandzsettára, hogy az erősen súrlódó gyapjú ne gyűrje fel könyékig az inget. Most már feltűnt.

Advertisement

2. Mandzsettagombot bedugni

Ki az a hülye, aki mandzsettagombos inget vesz fel, amikor nincs jobb keze? Jelen. Az összes ingem, aminek normális, gombolós mandzsettája van, a szárítón lóg, vizesen.

Advertisement

3. Sliccet begombolni

Nem szeretem a cipzárakat. A nadrágjaimon gombok vannak. Egy slicc: öt gomb és két kapocs. Tegnap óta minden vizelés: mint Stanley utolsó útja, keresztül az Ituri-esőerdőn.

Advertisement

4. Cipőt bekötni

Amikor húszéves koromban sebészetgyakorlaton forgattam a szemem, hogy az egyik fiatal sebész azzal fűzi a csajokat, hogy egy kézzel is tud csomót kötni? Na, akkor figyelni kellett volna. A feladat egy kézzel a trükk ismerete nélkül lényegében lehetetlen, a béna kéz ujjaiból kell egyet-kettőt sziszegve besorozni.

Advertisement

5. Centrifugázni

Egy régi mosógépem van, amin külön kell kapcsolni a centrifugát, ráz, mint az állat, teljes testből ellen kell tartani. Tegnap este konstatáltam, hogy ki kell mosni az ingeimet, a zoknijaimat és az alsónadrágjaimat.

Advertisement

6. Jegyet lyukasztani a villamoson

Eddig sose tűnt fel, hogy a gyűjtőjegy perforációja elég feszesen tart, és az sem, hogy a régi, mechanikus jegylyukasztóhoz milyen erő kell. Most feltűnt.

Advertisement

7. Pizzát enni

Bebólint a szelet puha közepe. Akrobatamutatványok sorozata volt, hogy ne szórjam le róla a feltétet. Sikerült, de nem volt egyszerű. Hosszú nyelvem van.

Advertisement

8. Kávét darálni

Tekerős kávédarálóm van. Szerencsére elfogyott otthon a kávé, így elmentem a kávézóba, ott ittam. Azt hiszem, nem ment volna a tekerés.

Advertisement

9. Termoszt megtölteni

Két kézzel is borzasztó ügyetlen vagyok, kivéve egy dolgot: bármilyen edényből át tudok önteni folyadékot bármilyen másik edénybe. Tudtam. Bal kézzel nagy tócsára voltam csak képes, ahogy megtöltöttem forró vízzel a termoszomat.

Advertisement

10. Fogat mosni

Pedig azt hittem volna, hogy ezzel semmi gond nem lesz, de végtelenül fárasztó, suta, görcsös, össze-vissza mozdulatokkal sikerült csak eltávolítani a lepedéket.

Advertisement

Lesz szó a balkezes maszturbálásról?

Nem.

11. Fényképezni

Nem jár a stopperórám. Valami évtizedekkel ezelőtt csődbe ment svájci gyártó terméke. Találtam szakembert, aki kért képeket, hogy diagnosztizálja. Meg tudom tartani egy kézzel az orrnehéz, makrólencsével együtt egykilós fényképezőgépet a félhomályos ebédlőmben, ahol 1/20-os záridő kellett volna? Nem tudom.

Advertisement

12. Elpakolni a fényképezőgépet, amit tök fölöslegesen vettem elő

Eddig sose tűnt fel, hogy milyen passzentos és erős a csavarmenet a makróobjektív és a beépített optika között. Most feltűnt.

Advertisement

13. Plain textről Markdownra váltani Textmate-ben

Mutatom: ^⌥⇧M + 3. Allan Odgaard, a kurva anyád.

14. Zuhanyozni

Egyszer leestem egy robogóról, és lett egy nagy lyuk a jobb könyökömön, úgyhogy elvileg ez megvolt már, de teljesen elfelejtettem. Két testrészt nem lehet elérni bal kézzel: a bal karomat és a bal kézhátamat. Ezeket meg kell mosatnom.

Advertisement

15. Borotválkozni

Na jó, ezt meg se próbáltam.

16. Megírni ezt a posztot

És most nem arra gondolok, hogy egyébként is borzasztó nehezen írok.

Ami lazán megy 1

Nem véletlen, hogy egymilliárdos világvallás épült a balkezes seggtörlésre.

Ami lazán megy 2

Az érintőképernyő használata. Ez egy csodálatos találmány. Szerencsére nagyon régi mobiltelefonom van (Iphone 3GS), ami még nem akkora volt, mint ezek a kortárs koreai pingpongasztalok, így könnyű átérni.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter