Most nem lenn√©k Orb√°n Viktor hely√©ben. UP l√°ngol√≥ √≠r√°sban ves√©zi ki, mi volt a hazugs√°g, a cs√ļsztat√°s, illetve a demag√≥gia a minisztereln√∂k rekl√°mad√≥√ľgyi r√°di√≥interj√ļj√°ban.

P√©nteken, k√∂zszolg√°latilag mikrofon√°llv√°nyozott szok√°sos mis√©j√©n Orb√°n √ļjra bemutatta korm√°nyz√°s√°nak kvintesszenci√°lis summasumm√°rum√°t, az Utol√©rhetetlen√ľl Hiteles, Tiszta, Logikus Kamu Dum√°t. MeggyŇĎzŇĎ volt, frapp√°ns, m√©lyen √°t√©lt, hiteles. A magyar politikat√∂rt√©net legnagyobb sz√≠n√©sze ŇĎ, m√©rf√∂ldekkel elŇĎzi antagonist√°j√°t, a t√°ncos-komikus Gyurcs√°nyt, a baloldal R√°tonyi R√≥bertj√©t.

K√°b√© ez a publiciszta dobbant√≥ja, ami ut√°n UP k√©jesen szedi sz√©t az az Orb√°n-mondatot, amivel a k√ľl√∂nad√≥t indokolta a r√°di√≥ban, miszerint:

‚Äě‚Ķa mi felfog√°sunk az, hogy akinek extra magas j√∂vedelme van, annak t√∂bbet is kell v√°llalnia a k√∂zterhekbŇĎl".

Hiszen ez ugye tot√°lis ellent√©tben van a Fidesz-korm√°ny egyik legfontosabb h√ļz√°s√°val, az egykulcsos szja-val, amit az√©rt vezettek pont be, mert a b√ľd√∂s komenist√°k jobban ad√≥ztatt√°k azt, aki t√∂bbet keresett.

Advertisement

Uj ezut√°n megjegyzi azt is, hogy

De √°lljunk m√°r meg egy pillanatra! J√∂vedeleeem??? Milyen j√∂vedelemrŇĎl van sz√≥? A rekl√°mad√≥ nem j√∂vedelemad√≥. A v√°llalat j√∂vedelme a nyeres√©g, azut√°n egy√©bk√©nt is ad√≥zni kell, van mindenkire √©rv√©nyes j√∂vedelem- √©s nyeres√©gad√≥, amit √©ppen erre tal√°ltak ki, t√°rsas√°gi ad√≥nak h√≠vj√°k, egy√©bk√©nt s√°vos (progressz√≠v), az RTL a legmagasabb kateg√≥ri√°ba esik, √©s milli√°rdokat fizet be.

A fideszes √©rvel√©s egyik sarkk√∂ve az, hogy a m√©diac√©gek extraprofitot tesznek zsebre, teh√°t jogos b√ľntetŇĎad√≥t kivetni a bev√©teleikre. Erre azt mondja UP, hogy

‚ÄěBe fogunk szedni 9-10 milli√°rd forintot egy olyan szektort√≥l, amely nagy m√©retŇĪ, √©s nagyon nagy profittal dolgozik" ‚Äď mondta a minisztereln√∂k, aki ilyenkor szeret √ļgy tenni, mintha k√∂zgazdas√°gtanb√≥l f√∂l lenne mentve. Milyen szektorr√≥l besz√©l? A m√©diarekl√°mr√≥l? Amely brut√°lisan visszaesett az elm√ļlt √©vekben, √©s ink√°bb csak stagn√°lgat, m√©g a 2008-as √°rbev√©teli szintj√©re sem tudott visszakapkodni?

Mi√©rt is lenne itt nagy a profit? Mihez k√©pest? A M√©sz√°ros √©s M√©sz√°rosban mekkora? Tess√©k a Microsoftot meg az Apple-t basztatni akkor, ott az √°rbev√©tel 40-50 sz√°zal√©ka profit. A m√©di√°ban a legjobb c√©gek (mint az RTL) 10-20 sz√°zal√©k k√∂r√ľli nyeres√©gre k√©pesek. Ha k√©pesek egy√°ltal√°n.

Advertisement

Akit √©rdekel a rekl√°mad√≥, annak k√∂telezŇĎ olvasm√°ny a poszt, itt a link, hajr√°!