Annyira elsodortak a sajn√°latos esem√©nyek, hogy elfelejtettem meg√≠rni: Kanada nyerte cs√ľt√∂rt√∂k√∂n Szocsiban a nŇĎi j√©gkorongtorn√°t. Ez egyebek k√∂zt az√©rt √©rdekes, mert a kanadai v√°logatott kapus√°t Shannon Szabadosnak h√≠vj√°k.

A c√≠mem nyilv√°n szenz√°ci√≥hajh√°sz: Shannon ugyan magyar sz√°rmaz√°s√ļ - m√©g sz√©p -, de a nyelvet nem besz√©li, a d√©dsz√ľlei v√°ndoroltak a tengerent√ļlra r√©gen. Ezzel egy√ľtt √©rdeklŇĎdŇĎ, olyat is mondott egyszer a J√©gkorongblognak, hogy tud a magyar f√©rfiv√°logatott A csoportos kalandj√°r√≥l: "Term√©szetesen meg is n√©ztem a t√©v√©ben a meccset, fantasztikus h√≠r√ľk volt a magyar szurkol√≥knak, a buzd√≠t√°son magam is meglepŇĎdtem." Meg hogy fel akarja keresni a d√©dsz√ľlŇĎk haz√°j√°t okvetlen√ľl. Lehet, az√≥ta meg is tette, nem tudom. A blog egy√©bk√©nt egy kor√°bbi sz√∂veg√©ben is foglalkozott m√°r a csodakapus p√°lyafut√°s√°val.

Szabados v√©dett a szocsi nŇĎi d√∂ntŇĎben is, amit nem ak√°rhogy nyert meg Kanada. Az Egyes√ľlt √Āllamok 2-0-ra vezetett, Kanada sz√©p√≠tett, a legv√©g√©n kapus√°t lehozva pr√≥b√°lt egyenl√≠teni. Az amerikaiak korongot szereztek, a kapustalan kapura lŇĎttek, vasat tal√°ltak - szembej√∂tt errŇĎl egy el√©g szexista po√©n a twitteren -, Kanada ezut√°n egyenl√≠tett, √©s a hosszabb√≠t√°s kilencedik perc√©ben beverte a gyŇĎztes tal√°latot. √Čs √≠gy lett imm√°r m√°sodszor olimpiai bajnok Szabados, a v√°logatott pedig zsin√≥rban negyedszer.

Vide√≥t nem tudok mutatni, nem tal√°ltam, a NOB kem√©nyen odafigyel, pillanatok alatt lekapkodj√°k a dolgokat az internetrŇĎl.

Advertisement

Címlapfotó: Doug Pensinger/Getty